Dagligvarekjempen Rema 1000 med et brutto mediebudsjett på rundt en halv milliard kroner flytter fra DDB og til McCann. Det skjer etter bare noen måneder i det Omnicom-eide reklamebyrået.

Les også: - Alltid kjedelig å miste kunder

I stedet går Rema 1000 tilbake til reklamebyrået som ga Rema 1000 smått legendariske reklamefilmer som «Doffen har daua».  McCann har altså jobbet med Rema 1000 tidligere. Annonsøren kom til McCann i 2003 og allerede året etter vant Rema 1000 «Gullfisken» med «Doffen har daua». Siden kom filmer som «Vil du værra med meg hjem i natt» som også bygde på kommunikasjonskonseptet «Det enkle er ofte det beste».

Nå håper den nye McCann-sjefen Linda Kling at hun skal finne tilbake til denne gullalderen.

- «Doffen har daua»-perioden var en gullalder for Rema 10000 og det skjedde i McCann. Håpet er å kunne gjøre det igjen, sier Kling.

Reklamesuksess: Mange ser på den gamle reklamefilmen til Rema 1000, "Doffen har daua", som noe av det ypperste som er laget av norsk reklame. Nå vil McCann finne tilbake dit.

McCann har virkelig fått vind i seilene igjen etter en tøff periode med underskudd, tap av store kunder som Statoil, Netcom og Rimi og nedbemanninger. Tall for 2014 foreligger fortsatt ikke, men underskuddet var i 2013 på nesten 20 millioner kroner. Omsetningen har blitt halvert siden 2011.

Men det sist halve året har byrået gått seirende ut av den store Tine-pitsjen og vunnet priser både i Stella, Inmas Performance Awards, Gullblyanten og Gulltaggen.

- Vi har jobbet hardt og godt det siste året. Hele McCann-flokken har stått på for å snu skuta og skape ny giv. Nå vinner vi priser både på strategi, kreativitet og effekt. Ikke minst vinner vi nye kunder. Jeg tror folk skjønner at McCann skaper riktige resultater for kundene sine, sier Kling.

Jobbet på spreng
Kling fikk beskjed for rundt en måned siden at Rema 1000 ønsket at McCann kom med et forslag på hvordan Rema 1000 burde fremstå med reklamen. Siden har byrålederen selv sammen med Paal Tarjei Aasheim og de kreative lederne Stein Simonsen og Torstein Greni jobbet natt og dag med å utvikle et reklamekonsept.

- Vi fikk en veldig hyggelig henvendelse fra Rema i slutten av april og snudde oss rundt på svært kort tid. McCann beviste nok en gang at vi kan levere riktig strategisk konsept og kreative ideer av ypperste klasse ­ selv når vi har en veldig stram deadline, sier hun.

For McCann er det et klart bevis på at byrået har klart å hente seg tilbake. I fjor høst ble ikke en gang McCann invitert med inn i byråpitsjen til Rema 1000.

- Det er veldig hyggelig. Vi var ikke med i pitsjen sist, men folk får tydeligvis med seg at det skjer ting i McCann, sier Kling.

Glad reklamesjef: - Vi er svært glad for at Rema 1000 har valgt oss, sier Linda Kling, byråleder i McCann om sin nye kunde.

- Stor tro på McCann
Rema 1000 har vært vekstvinneren de siste årene i et dagligvaremarked på over 160 milliarder kroner. Ifølge tallene fra Dagligvarerapporten 2014 gikk Rema 1000 frem med 0,9 prosent til en markedsandel på 23,1 prosent. Største konkurrent er NorgesGruppen med sine 39,3 prosents markedsandel.

- I Rema 1000 er det ikke flaut å gjøre ting enkelt. Det er genialt.  Vi har stor tro på at McCann vil bidra til å finne mange gode grunner til at folk i enda større grad vil si «ja» til Rema 1000. De er dyktige på tverrfaglig samarbeid. De utnytter ulik kompetanse og gjør komplekse sammenstillinger til enkle historier fortalt på en måte som gjør noe med folks hoder og hjerter, sier Marianne Lånkan Laurendz, markedssjef i Rema 1000.

Linde Kling sier Rema 1000 sitt ønske om å styrke seg på profilsiden fortsatt står seg.

- Det enkle er fortsatt det beste og vi skal gjøre det tydelig for forbrukerne der ute hvilken venn Rema 1000 er for kunden, sier hun.

Blir hovedbyrå
Kling sier beskjeden fra Rema 1000 er at «McCann er hovedsamarbeidspartner», men at man også skal samarbeide med reklamebyrået Rema 1000 har brukt de siste fem årene, Fjeldheim&Partners.

Kling vil ikke si hvor mange millioner kroner det her er snakk om og hun har heller ingen nye regnskapstall for 2014 klare.

- Vi har bevist overfor de som trodde at vi ikke skulle komme tilbake at det gjør vi. Det har vært en snuoperasjon og vi er stolte av den flokken som trodde på noe i mai i fjor. Det gikk et år, men nå har vi klart å bygge det vi ønsket. Det er hyggelig å se at vi nå ansetter igjen for å bygge det vi vil at McCann skal være, sier Kling.