Tirsdag kveld kunne den norske reklamebransjen kåre vinnerne av årets Gulltaggen Awards på Colosseum kino i Oslo. Kåringen arrangeres av digitalmarkedsførernes egen forening INMA og byrået som gikk helt til topps var Try Reklamebyrå og deres digitalbyrå Apt.

Try/Apt fikk den gjeveste prisen Grand Prix for jobben «Lad opp til e-Golf» for kunden Volkswagen der reklamebyrået utviklet en app hvor man kunne vinne en elektrisk golf ved å sette den til ladning på virtuelt vis eller ved å bestille prøvekjøring.

- Vi er kjempestolte. Jobben har imponert markedssjefene i Volkswagen i Tyskland og i resten av verden. Vi økte salget med 200 prosent uken etter kampanjen startet og det har vært helt bonanza i butikkene, sa markedssjef Tor Anton Bjørge i Volkswagen etter å ha mottatt ett av flere gull.

- En jobb man misunner
I juryens begrunnelse for Grand Prix-prisen het det at «det var en jobb som skilte seg ut med en gang».

- Det er en jobb som de fleste skulle ønske de hadde laget selv, uavhengig av fagmiljø. Den ene jobben man er misunnelig på, men ønsker å applaudere. Ideen utnytter en handling vi alle gjør hver dag, så enkel at man ikke tenker over det. Innsikten er klokkeren, nesten naivt enkel. Gjennomføringskraften er stor, og jobben ticker av på alle tenkelige buzzord. Ting trenger jo ikke være så utrolig komplisert, heter det i jurybegrunnelsen.

Les også: Drømmekampanje fra VW

Artikkelen fortsetter under bildet.

Landets beste digitalreklame

Det var Volkswagen og deres ladeapp-kampanje som ble kåret til den beste digitale markedsføringsjobben i går under Gulltaggen.

I tillegg til Grand Prix fikk kampanjen som også gull i kategoriene «Attention» og «Activation».

For Try Reklamebyrå ble det dermed et etterlengtet comeback etter at reklamebyrået som har toppet Kampanjes reklamebyrårangering «Byråprofil» de siste tolv årene fikk et magert utbytte i fjor. Den gang var sølv det edleste metallet byrået fikk og landets største reklamebyrå måtte se seg grundig slått av konkurrenten SMFB og deres svenske søsterselskap Forsman & Bodenfors.

Les også: Slått av söta bror i Gulltaggen

- Pinlig overlegent
Men reklamebyrået Try og Apt fikk også gull for jobben «Miljøtoget» for kunden NSB samtidig som søsterbyrået Pol fikk gull i kategorien «Relation». Totalt ble det dermed fire gull pluss Grand Prix for Try-gruppen og byråleder Kjetil Try var naturlig nok fornøyd.

- Var dette et digitalt comeback for Try?

- Dette var voldsomt og nesten litt pinlig overlegent. Men dette vil alltid gå litt i bølger selv om vi aldri er helt borte, sier reklamesjefen.

Try mener byrået har en sterk «track record» i Gulltaggen og den månedlige konkurransen Sølvtaggen som deles ut gjennom hele året.

- Vi er der hele tiden og noe av grunnen til det er Apt. Men det er klart det er viktig for oss som byrå. Try er kjent for å vinne Gullfisken og da er det viktig at vi er minst like overlegne i digitalkonkurranser, sier Try.

Av andre byrået som markerte seg var det McCann Worldgroup som med sitt reklamebyrå MCann og designbyrået SDG tok hjem tre gull i kategoriene «Reputation» (delt gull), «Design» og «Information». Det siste gullet gikk til Dinamo i klassen for «Information».

Her er jobbene som fikk priser i går.

Her ser du oversikten over alle prisene som ble delt ut på Gulltaggen.

Byrå Grand Prix Gull Sølv Bronse
Try/Apt 1 3 3 2
SDG   2    
POL   1 4 4
McCann   1 1  
Dinamo   1    
Saatchi&Saatchi     2  
DDB     1  
Anorak/Jimmy Royal/Bates     1  
Snøhætta     1  
Släger       1