Det er Aftenposten som står bak «Best»-konkurransen der avisen hvert kvartal kårer hvilken printannonse trykket i avisen, som er den beste. Vinnerkampanjen for Volkswagen e-Golf ble vinner tredje kvartal i fjor og annonsen ble også totalvinner. Det er Try/Apt som står bak annonsen, og ble siste kampanje for teamet Petter Bryde og Thorbjørn Ruud før de to forlot Try/Apt for å starte T/A Pol.

Ble Best: Vinnerannonsen fra Volkswagen til venstre og hedersbevisningen til høyre.

 

I jurybegrunnelsen heter det:

«Det er oppsiktsvekkende lite som skjer og det er derfor nysgjerrigheten vår blir pirret. Løsningen er enkel, intelligent og et stilbrudd i kategorien.  Den sier «Se så bra vi faktisk er» på en måte som ikke føles skrytete. Annonsen har noe «volkswagensk» over seg, den er nærmest en slags hyllest til «think small». Løsningen er selvsikker og modig - akkurat som kunden og vinnerteamet.»

Annonsen var også vinner for tredje kvartal.

I jurybegrunnelsen for kvartalsseieren heter det: «Vinneren av Best tredje kvartal er en enkel idé som gjorde det enda enklere for juryen å bestemme seg. Annonsen får frem poenget med små smarte grep, samtidig som den overrasker visuelt. Den lille detaljen med ledningen ut av bildet liker juryen godt. Kunder lar sjeldent kreatører tukle med logoer eller droppe produktet i en annonse. Juryen antar at det var noen tyske menn i dress som måtte overtales.  Honnør til Try/Apt for å utfordre kunden».

Teamet fra Try/Apt som har laget Volkswagen-annonsen. Fra venstre Thea Emanuelsen, Aleksander Erichsen, Petter Bryde og Thorbjørn Ruud. Foto: Aftenposten.