Kinoreklameselskapene Media Direct Norge og Capa Kinoreklame går sammen om å etablere «Gullfilmen». Hensikten med konkurransen er å kåre årets beste reklamefilm på kino. Kåring av de første kvartalsvinnerne vil skje allerede i april i år og på nyåret i 2016 vil historiens første «Gullfilm» bli kåret.

Kvartalsvinnerne vil bli hetende «Sølvfilmen».

- Målsettingen med reklamefilm-kåringen er å sette større fokus på ide og produksjon av målrettet reklamefilm på kino. Samtidig er det viktig at vi skal hedre de som hedres bør. Det er mange flinke reklamefilm-produsenter, kommunikasjonsbyråer og kino-annonsører i Norge, og enda flere skal det bli, sier administrerende direktør Bjørn Erling Ottersen i Media Direct Norge AS.

Juryleder for den første utgaven av «Gullfilmen» blir Lasse Gimnes, daglig leder i GimCom AS. Med seg i juryen får han i tillegg til Ottersen, kommersiell direktør Gareth Williams i Capa Kinoreklame, markedsdirektør i TNS Gallup, Ingvar Sandvik, In Sight-sjefen Geir Kjærnes, administrerende direktør Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino samt tidligere profilsjef i TV 2, nå strategisk rådgiver og partner i Breakfast, Ole Eliassen.

Reklamemarkedet i kino i Norge var ifølge IRMs estimater på 132 millioner kroner i 2014 og de to kinoreklameselskapene MDN og Capa ønsker å få fart på reklameomsetningen på kino samt øke kvaliteten på reklamefilmene på storskjermene rundt omkring i Norge.

- Vi har nå startet et svært spennende kino-år, med en bredde og en attraktiv kvalitet på innholdet som er imponerende. Både det norske og det internasjonale innholdet på norske kinoer i år er ekstra spennende. Det kan bli et rekord-år på kino, sier Gareth Williams i Capa Kinoreklame.

Det er kun norskproduserte filmer, eller filmer produsert av utenlandske selskaper målrettet helt og fullt mot det norske markedet, som vil bli vurdert av jurymedlemmene. Filmene skal være lansert i løpet av et av de fire kvartalene hvert år. Den skal ha blitt vist på norske kinoer, formidlet av MDN og Capa.

-Her skal juryen finne de filmene som treffer målgruppen best på kino, med glitrende produksjonskvalitet, basert på en god ide, og gjerne en flott historie. Den vil bli kvalitativt vurdert av juryen, sier Bjørn Erling Ottersen.

Kvartalsvinnerne vil få heder og ære for sine respektive «Sølvfilmer». Annonsøren som blir kåret til vinner av «Gullfilmen», vil bli premiert med reklameeksponering på kino fra Media Direct Norge og CAPA Kinoreklame.

- Ja, det skal lønne seg å gå helt til topps i «Gullfilmen», forsikrer Gareth Williams i CAPA Kinoreklame.