I dag er det premiere på en ny reklamefilm for den nye hudpleieserien AquaDerma fra Lilleborg. Filmen sparker i gang en storstilt lansering fra dagligvaregiganten, og det spares ikke på noe når Lilleborg skal entre et nytt helt nytt markedssegment innenfor dagligvarehandelen.

Hele 50 millioner kroner er satt av til lansering av hudpleieserien.

Se filmen her

Les også: Bruker 120 millioner på gigantlansering (Krever innlogging)

Selv om Lilleborg er store innen hårpleie for salg i dagligvare, med produktseriene Define og Sunsilk, er hudpleie for dagligvarebransjen et helt nytt segment for Orkla og Lilleborg.

- Hva er målsettingen til Lilleborg når dere går inn i en ny kategori som dette?

- Vi har selvsagt som målsetting å bli markedsleder. Vår styrke er at vi vil bli et nordisk alternativ som vet hvordan målgruppen vil ha det, og det er det vi skal levere, sier merkevareansvarlig Kristina Velgaard i Lilleborg til Kampanje.

Prøver nytt reklamebyrå
Til kampanjen er det reklamebyrået Anorak som er samarbeidspartneren til Lilleborg. Byrået, som er det sist ankomne familiemedlemmet i byrågruppen North Alliance, fikk oppdraget etter at flere utvalgte byråer ble invitert med inn i en større byråkonkurranse. 

- Vi bruker mange ulike byråer i Lilleborg. Nå prøver vi ut noe litt annet, sier Velgaard.

Lanseringsklare: For første gang skal Kristina Velgaard og Lilleborg jobbe med Anorak og rådgiver Ørnulf Johnsen. - Filmene er ikke like dermatologisk testet som kremene, men vi er rimelig trygge på at begge vil virke, smiler Johnsen. Foto: Eivor Eriksen

Håper på flere oppdrag
På det kreative teamet har rådgiver og partner i Anorak, Ørnulf Johnsen, hatt styringen. Han sier til Kampanje at de selvsagt håper at denne oppgaven vil føre til flere oppdrag fra storannonsøren.

- Vi har en avtale med Lilleborg, der de står fritt til å velge oss til andre oppdrag også. Så vi håper jo det blir mer jobb. Vi har seks kreative team og har etterhvert blitt store. I tillegg har vi gjennom North Alliance tilgang til byråer med mye erfaring innen beautykategorien, sier Johnsen.

Velgaard sier hun synes den relativt nye byråalliansen til Thomas Høgebøl, North Alliance, "er en spennende konstellasjon".

- Vi likte det de leverte til oss i pitchen og synes de har klart å balansere at vi skulle stå ut i en kategori med mye støy, samtidig som vi oppleves som et hudpleiemerke. Vi håper å kunne samarbeide mer med dem, sier Velgaard til Kampanje.

- Ble ikke hentet
Ørnulf Johnsen var tidligere partner i reklamebyrået Kitchen, men sluttet der i fjor høst for å starte i Anorak. Kort tid etter sluttet også en annen Kitchen-partner; Rune Roalsvig.

Les også: Fra Publicis til NOA

Les også: Kitchen-partnere bryter opp

- Ble du og Rune Roalsvig hentet til Anorak for dette storoppdraget?

- Nei. Og vi ble ikke hentet heller. Vi sluttet hver for oss, sier Johnsen.

I Kampanjen er det utviklet materiell for stort sett alle medieplattformer. Print, tv, digitalt og sosiale medier. Nettsiden til produktet, er laget av Making Waves og er allerede lansert. Og produktene har så vidt begynt å komme ut i butikkene.

Onsdag denne uken sendes reklamefilmen på tv for første gang.