Reise- og oppdragstjenestene har stått for brorparten av reklameinvesteringene til Finn de siste årene, men i år blir det gjensyn med en gammel kjenning.

- Torget er selve hjertet av Finn.no. Det er den første Finn-markedsplassen mange av oss ble kjent med. Det føles riktig og viktig å minne folk om torget den samme måneden som Finn feirer 15-årsdag, sier Anne-Signe Fagereng, markedsdirektør i Finn.no.

I snitt brukte alle nordmenn opp mot 22 timer hver på Finn i 2014. At mange brukte mye tid på å selge unna bomkjøp og å se etter gode kjøp er det liten tvil om, mener Fareng.

− Med reklamefilmene oppfordrer vi folk til å gjøre smarte ting med dumme kjøp. Det er noe alle kan kjenne seg igjen i, og vi tror det er vinn-vinn for både kjøper og selger, sier Fagereng.

Ideen er det Try/Apt-teamene Anders M. Holm og Sebastian Prestø, samt Eirik Sørensen og Finn Christian Knudsen, som har stått for. Ansvarlig hos Finn er markedsdirektør Anne-Signe Fagereng og markedsansvarlig Nico Wahl.

I filmene møter vi to overambisiøse menn med store drømmer. Begge har gått til innkjøp av nytt, dyrt utstyr. Utstyr de kanskje ikke helt vet hvordan eller når de skal bruke.

- Vi tror vi har funnet en innsikt folk kjenner seg igjen i. Den stemmer i hvert fall veldig godt på oss selv. Selv kjøpte jeg nylig en flott bordsag og skulle bli møbelsnekker. Har ikke sett på den saga siden jeg satt den i boden, sier tekstforfatter Anders M. Holm.

Filmene er innspilt i Barcelona. MotionBlur med produsent Espen Horn og regissør Harald Zwart har stått for produksjonen.