Med en ny reklamefilm håper Utdanningsforbundet at de på sikt kan få Stortinget til å stake ut en ny kurs.

- Barnehagen er første del av barnas utdanning, men likevel er andelen barnehagelærere i norske barnehager langt lavere enn i land vi vanligvis sammenlikner oss med. Vi har nå satt i gang et langsiktig barnehageoffensiv for å få Stortinget til å vedta en ny pedagognorm, der halvparten av de ansatte i barnehagene skal være utdannet barnehagelærer. Og nok en gang har vi hatt stor glede av samarbeidet med Try i vårt politiske påvirkningsarbeid, sier kommunikasjonssjef Rikke Bjurstrøm i Utdanningsforbundet i en melding. Utdanningsforbundet er Norges nest største fagforening med over 165.000 medlemmer.

Try/Apt har sammen med Rollo Tomasi laget to filmer som skal spres i sosiale medier ønsker å sette søkelys på mangelen av utdannede barnehagelærere. Den første filmen, med lille Karen i «hovedrollen», er spredd på Facebook.

- Utpå vårparten følger vi opp med Christian, han leter meget iherdig etter barnehagelærere – men må slukøret meddele at han ikke finner noen. Filmene vil også bli en del av valgkampopplegget vårt, forteller kommunikasjonssjef Rikke Bjurstrøm.