I går kunne Kampanje melde at Harald Eide-Fredriksen blir forhandlingsdirektør i Dentsu Aegis Media. Nå er det klart at han erstatter Jarle Thalberg, som er på vei ut av selskapet. Det bekrefter Thalberg selv overfor Kampanje.

- Jeg sa opp min stilling i fjor høst og jobber ut mars, sier Thalberg til Kampanje.

Les også: Tidligere MEC-sjef til Dentsu Aegis

Storkjøper av reklame
Som forhandlingsdirektør i Dentsu Aegis kjøper han reklame for over to milliarder kroner årlig. Nå har han takket ja til en ny stilling i et annet selskap. Foreløpig kan ikke Thalberg røpe hvem som blir hans nye arbeidsgiver.

- Det får jeg komme tilbake til. Men jeg skal fortsatt jobbe i Norge og jeg gleder meg til å begynne, sier Thalberg.

I fjor høst ble han kontaktet av sin nye arbeidsgiver.

- De spurte meg: «Er det noe vi kan gjøre for at du vil begynne å jobbe hos oss. Jeg svarte: «Vi kan ta en prat». Da følte jeg at tiden var inne for å gjøre noe annet, sier Thalberg.

Lang erfaring
Han har jobbet i Dentsu Aegis/Carat i 19 år. Han begynte som senioranalytiker i Carat Research før han i 1999 ble landets første tv-direktør i et mediebyrå. Der bygget han opp tv-avdelingen til å bli en broadcastavdeling med ansvar for tv, radio og kino. I 2008 ga daværende Aegis-sjef Helge Onsum Thalberg oppdraget med å lede den omfattende digitalsatsingen, samtidig som han fikk ansvaret for å etablere et større forhandlermiljø i mediebyrået.