Reklamebyrået Pol begynner det nye året der det gamle sluttet - med å vinne Sølvtaggen. Byrået tar sin andre strake sølvtagg og det med en kunde som også er godt kjent med å vinne sølvtaggen. Rett før jul vant DNB også sølvtaggen, men den gang med søsterbyrået Try/Apt. 

Les også: Får Sølvtagg for klimakampanje

Les også: Ny sølvtagg til Try/Apt

Nå er det Pols kampanjeløsning Kortlappen som går til topps. Mange foreldre er nemlig skeptiske til tanken om at barn skal ha et eget betalingskort, og Pol fikk i oppgave å hjelpe DNB med å lansere bankkort for barn som har fylt ti år. Resultatet ble «Kortlappen», et slags sertifikat som barna kunne ta på nett før de fikk sitt første kort. Jobben gjorde rent bord hos Sølvtaggens jury, og er årets første månedsvinner.

- Kortlappen er leken, underholdende, sjarmerende og virkelig verdifull. Virkemidlene er godt tilpasset målgruppen, og det er godt håndverk med riktige animasjoner. Det er ingen tvil om at Kortlappen er nyttig for både barn og voksne, og at det enkle grensesnittet speiler en god innsikt om hvordan barn oppfører seg på nett. På lang sikt er det også en fantastisk måte å knytte til seg nye kunder på et tidlig tidspunkt, sier juryen.

- Sølvtagg! Det finnes ikke bedre måter å starte året på. Utviklingen av Kortlappen har vært utrolig gøy, og så føles det både viktig og riktig. Et eget bankkort er på en måte en 10-årings første møte med de voksnes verden, og det er viktig å ta både de foreldre og barn på alvor. Under konseptet «Hjertelig velkommen til virkeligheten», er Kortlappen en slags alvorsprat, med glimt i øyet, sier teamet i Pol.

Andreplass i januar går til SMFB for deres YT-kampanje, der de skreddersydde sponsorater til vanlige folk.

- En flott idé. En fin målretting som er både smal og direkte, som henvender seg til mottakerne effektivt. Designet er imponerende, og det er en fin og klar profil som tydelig smaker YT, sier juryleder Snorre Martinsen.

Tredjeplass gikk til Hypers småbruksdrøm for Landkreditt Bank.

Sølvtaggenvinnere: Denne månedens sølvtaggenvinnere ser du på dette bildet. Øverst fra venstre sitter Anders Stalheim Øfsdahl, Lisa Canneaux, Roy Ranheim Kristoffersen, Pia Svärd, Monika Augustsson, Thomas Emil Johanssen og Stian Johansen. Sittende på gulvet er Ina C. Egelandsdal, Luna, Janne Brenda Lysø, Janne Espevalen og Kim Holm.