«Alltid på skinner» er navnet på Flytogets nye konsept, signert McCann Oslo. Sentralt i kampanjen står tolv filmer på 16 sekunder hver som alle forteller hvor lite spennende det skal være å ta Flytoget.

- Det er nok å være spent på når man skal ut å reise. Om du ankommer flyplassen i rute skal derimot ikke være spennende, det skal man bare være helt trygg på, sier Lena Angela Nesteby, merkevaresjef i Flytoget.

Hun viser til en punktlighet på 97 prosent og kundetilfredshet på 97,3 prosent for Flytoget, som i 2014 for tredje år på rad ble kåret til kundens favoritt i Norsk Kundebarometer. Likevel opplever selskapet stadig økende konkurranse om kundene.

- Kjernen i kundeopplevelsen vi leverer har alltid vært den gode følelsen av at ting bare funker. Lav puls, senkede skuldre og visshet om å komme fort og punktlig fram. Der ligger vår differensiator overfor våre konkurrenter, noe «Alltid på skinner» skal være en påminner om og forsterker av, sier Nesteby.

Se alle filmene her (spilleliste):

Teamet i McCann Oslo legger til at lengden på filmene ikke er valgt helt tilfeldig.

- De er cirka like mange sekunder som flytogreisen fra Oslo til Gardermoen tar minutter, altså under 20. Dermed er de også godt tilpasset andre formater enn tv, for eksempel som pre-rolls. Så får vi se om det ikke også etterhvert kommer en versjon som syr sammen alle tolv filmene til én, sier kundeansvarlig rådgiver i McCann Oslo, Bjørn Erling Solberg.

Filmene er produsert av Social Club, med regissør Jesper Ericstam.