Det er ikke bare Norsk Tipping som setter i gang en større byråkonkurranse i disse dager. Også Posten er i disse dager ute med en ny reklamebyråkonkurranse. Det betyr at post- og logistikk-konsernet ikke utløser det siste opsjonsåret i den inneværende perioden og i stedet sender sine reklamepartnere ut i en ny og spennende konkurranse.

Les også: Setter 150 reklame-millioner i spill

De siste seks årene har Posten hatt en avtale med reklamebyrået Kitchen i Norge. Men sist gang Posten arrangerte en byråkonkurranse utvidet man byråsamarbeidet til også å gjelde Creuna.

Nå må begge de to byråene legge seg i selen skal man klare å forsvare kunden. I tillegg samarbeider Posten med IK Stockholm i Sverige.

- Posten er en nordisk virksomhet og vi søker byråer som kan dekke våre nordiske behov, sier markedsdirektør Gro Myking i Posten til Kampanje.

Myking sier det ikke er misnøye med dagens byråer som er utslagsgivende for den nye byråkonkurransen.

- Vi er en del av de av offentlige anbudsreglene og følger de reglene som er. Samtidig ser vi også positivt på å få en vurdering av markedet, sier hun.

- Hvordan har samarbeidet med de norske byråene fungert?

- Veldig bra. Vi er godt fornøyd med det arbeidet som er gjort og vi føler har oppnådd gode resultater med begge merkevarene våre, Posten og Bring, sier hun.

Lufter kontoen: Markedsdirektør Gro Myking har bestemt seg for å lufte reklamekontoen til Posten. Her Myking på arrangementet "Årets markedsførere" der hun var en av finalistene.

20 mill. i året
Det er en stor og viktig kunde som nå lufter reklamekontoen sin. I anbudsdokumentet estimerer Posten oppdraget til å ligge på rundt 20 millioner kroner i året. Oppdragsperioden er som tidligere to år med opsjoner på to nye år. For et reklamebyrå kan det bety hele 80 millioner kroner i rene byråinntekter.

- Kan det bli aktuelt med bare ett byrå?

- Vi skal ikke utelukke noen ting og kommer til å vurdere alle de ulike tjenestetilbyderne og søknadene som kommer inn. Men vi skriver i anbudsdokumentet at det kan bli flere byråer. Men det som er viktig for oss er at vi får dekket alle våre behov både i forhold til det nordiske og på kommunikasjon, sier Myking.

Posten har den seneste tiden bemerket seg med reklamefilmer av typen «Norges fineste pakke» og hadde tidligere i år premiere på den helt nye reklamefilmen med Morten Tyldum i regissørstolen for Digipost.

Myking sier oppdraget vil omfatte både kommunikasjonsløsninger på overordnet profilnivå og mer salgsutløsende kommunikasjon.

- Det er skjedde mye i reklamemarkedet de siste årene og mange nye oppstarter. Spent på hvem som melder seg på i konkurransen?

- Ja, vi er veldig spente. Bransjen har utviklet seg veldig de siste årene og det er store bransjeglidninger. Det blir spennende å se på hvem som føler seg kapable til å søke og til å løse våre behov fremover, sier Myking.

- Vi er interesserte
Reklamesjefen i Creuna, Anders Aunbu, sier Creuna kommer til  å melde seg på i konkurransen og dermed være med å kjempe om å beholde kunden.

- Foreløpig er det ikke mer enn en prekvalifisering, men vi har sagt at vi er interessert i å delta, sier Aunbu.

Creuna kom inn i byråsamarbeidet til Posten i forrige runde og har delt på kontoen og oppgavene med Kitchen. Men Aunbu er ikke avvisende til å ta en større del av kontoen i den kommende perioden.

- Posten åpner for litt ulike løsninger, men vi rigger vår søknad for å bli et fullservicebyrå, sier han.

- Hvordan har det vært å jobbe med Posten som kunde?

- Ikke noen annet enn at det har vært et hyggelig samarbeid for oss og forhåpentligvis også for dem. Så vi beholder gjerne Posten som kunde, sier Aunbu.

Hos reklamebyrået Kitchen sier byråleder Haakon Dahl at han ikke ønsker å kommentere den pågående byråpitsjen til Posten.