For reklamebyrået Try var det duket for revansje da TV 2 avholdt sin store reklamefilmkonkurranse Gullfisken lørdag kveld på Chateau Neuf. Byrået gjenerobret lørdag kveld Gullfisken-tronen etter at konkurrenten DDB vant Gullfisken med filmen «Pappajente» for kunden SAS i fjor.

Reklamebyrået hadde før lørdagens konkurranse vunnet fire av de fem siste konkurransene.

- Utrolig kult og utrolig gøy å vinne for en av Trys minste kunder som med begrenset budsjett kanskje har gjort den modigste jobben de siste fem åra i Try. All ære til Lofoten. Dritkult, sier Lars Joachim Grimstad til Kampanje.

Les også: - Helt riktig at Gullfisken kommer til Lofoten

Grimstad ble ny kreativ leder i Try sammen med Øystein Halvorsen etter at Petter Bryde og Thorbjørn Ruud startet opp reklamebyrået Pol. Halvorsen har flere gullfisker på CV’en, men nå kan altså Grimstad endelig slå i bordet med sin første fisk.

Den må Grimstad dele med makker Egil Pay og teamet går inn i rekken av gullteam som nevnte Øystein Halvorsen og hans makker Karin Lund og ikke minst gullfiskgrossistene Janne Brenda Lysø og Stian Johansen som også de i dag jobber i Pol.

- Vi er veldig, veldig glade for denne. Den mangla i belta, sier de to nærmest i kor.

- Nå er dere blitt en av gullgjengen i Try dere også?

- He he, ja. Vi har vunnet Gullblyanten før, men nå er vi folkelige vi også, sier Pay.

- Det har vært helt utrolig allerede fra første møte. For to år siden hadde vi med to kreative konsepter. Det ene var «Hold i torsken»-konseptet som vi trodd de aldri kom til å kjøpe også hadde vi med et litt safe konsept i tillegg. Men de ble bare kjempeglade med en gang og sa at «det her skal vi gå for». De gikk etter magefølelsen og det er det ikke mange kunder som gjør. Da er det morsomt at det virker, sier Pay.

Grimstad sier videre at det «var litt angst» å jobbe med filmen.

- Det var den ene sjansen de hadde. De bruker stor grad av penger og mer enn mange andre bedrifter også lager de noe som er utrolig sært. Vi kjente på det hele tiden at dette kan gå alle veier, sier Grimstad.

- Hvorfor går filmen til topps?

- Gullfisken har jo historie for å premiere folkelige filmer. Det er sjelden de visuelle formgreiene som vinner. Det er folkelighet og norsk, sær humor, sier Grimstad.