Det ble sjømatleverandøren Lofotprodukts store kveld lørdag da TV 2 inviterte til en ny Gullfisken-konkurranse på Chateau Neuf i Oslo. Reklamefilmen «Hold i torsken» sjarmerte nemlig tv-seerne og filmen, som i finalen konkurrerte med store reklamehiter som Gjensidiges «Olsenbanden» og DNBs «Trenger ikke», gikk dermed helt til topps og stakk av med én million kroner i reklamevisninger på TV 2.

- Vi er fantastisk glade. Det er helt utrolig og vi er veldig ydmyke ovenfor alle som har stemt på oss. Hele landsdelen Nord-Norge som har mobilisert og alle fiskerne og hele sjømatnæringen. Det er utrolig, utrolig gøy og vi er bare kjempeglade, sier markedssjef Camilla Beck Sætre til Kampanje rett etter prisutdelingen.

- Har det vært stor mobilisering i Nord-Norge?

- Det har vært stor mobilisering. Vi har veldig mange Lofotvenner og er veldig glade og ydmyke over den innsatsen våre venner har gjort, sier hun.

Beck Sætre mottok prisen sammen med salgssjef Øystein Rist og 15 andre, svært stolte og glade representanter fra Lofotprodukt som allerede ved starten på kvelden var i kameras søkelys da de entret Chateau Neuf tre naturtro kopier av en åttekilos torsk.

Det er heller ikke første gang et dyr eller en norsk primærnæring går til topps i reklamefilmkonkurransen. Tidligere har både hunder, dumme kuer og bønder gått til topps i konkurransen.

Les også: - En av de modigste jobbene som er gjort i Try

- Nordnorsk humor
Det er imidlertid første gang i TV 2s 23 år lange historie at en nordnorsk annonsør vinner Gullfisken og det er liten tvil om at reklamen for fisk og sjømat har engasjert en hel landsdel.

- Men vi er ikke overrasket fordi det er en fin film, og reklamebyrået vårt Try har klart å ta den nordnorske humoren på alvor og skape en film som slår til både i nord og i sør, sier Beck Sætre.

- Hva er det som gjør at filmen slår til og går hjem i de tusen hjem?

- Det er fordi det er en sjarmerende film og det er en lun og fin humor også er det ikke en humor på siden av produktet. Dette har med produktet å gjøre. Det er helt klart at den beste fisken har vunnet og det er jo helt riktig at Gullfisken skulle komme hjem til Lofoten. Dette kunne ikke blitt bedre, sier markedssjefen i Lofotprodukter.

Tok fisken hjem: Gleden over å vinne Gullfisken var stor da Lofotprodukts reklamefilm for Lofoten gikk til topps blant seerne. Her vinneren Camilla Beck Sætre med gullfisken over hodet sammen med fra venstre Hallvard Aase-Nilsen fra mediebyrået Mec, Øyvind Rist fra Lofotprodukter, teamet fra Try, Egil Pay, Lars Joachim Grimstad, og Cathrine Wennersten (Foto: Tom Hansen). 

Måtte øke kjennskapen
Lofotprodukt AS ble etablert i 1994 og driver med videreforedling og salg av sjømat, hovedsakelig til det nordiske markedet. Selskapet sikter mot en omsetning på 800 millioner kroner på konsernnivå hvorav godt over 300 millioner kroner kommer fra det norske markedet.

- Vi har hatt en veldig god omsetningsutvikling de siste årene. Vi økte salget med 14 prosent i 2013 og også i 2014 hadde vi en fin vekst, sier hun.

Beck Sætre sier tanken med reklamefilmen først og fremst har vært bygge kjennskap til merkevaren Lofoten.

- Våre ambisjoner gikk langt ut over å lage en reklamefilm som skulle bli godt likt. Til syvende og siste er målet å selge mer varer, men for at forbrukere skal velge dine produkter og være villige til å betale mer for de enn konkurrentene, må de kjenne til merket ditt og vite hva det står for. Dette var vår åpenbare hovedutfordring da vi startet arbeidet med å utvikle en reklamekampanje, sier hun.

Markedssjefen sier kjennskapen har økt fra seks prosent (uhjulpet) til hele 30 prosent i snitt for hele fjoråret. Filmen ble vist på tv første gang i august 2013.

Valgte nytt byrå
Selv begynte Camilla Beck Sætre i Lofotprodukt for to og et halvt år siden og en av hennes første oppgaver var å sikre fiskeprodusenten et reklamebyrå. Valget falt på reklamebyrået Try/Apt, et valg som lørdag kveld fremstod som svært godt.

- Det har vært et veldig vellykket valg og et godt samarbeid. Jeg kan ikke få fullrost Try-teamet godt nok. De har virkelig gjort en kjempejobb, sier hun.

- Hvorfor har det vært viktig for dere å gå på tv med reklamen til Lofotprodukt?

- Det er ingen tvil om at tv er det mediet hvor du når flest mennesker. Vi ser at det digitale kommer mer og mer, så vi kommer til å bevege oss mer inn på det digitale vi også. Men fortsatt er tv-mediet det mediet du når folk flest og vi har en veldig bred målgruppe, sier Beck Sætre.