Reklameåret 2015 er ikke mange dagene gammelt før den norske reklamebransjen får et nytt familiemedlem.  Bak står tidligere Prodigious-sjef og rådgiver i Bates og Supertanker, Paul Rigault som sammen med Geir Florhaug og Jannecke Nordskog i disse dager starter opp reklamebyrået Franz Hubert.  Til Kampanje sier Paul Rigault at ambisjonene med Franz Hubert er høye.

Les også: Legger ned Publicis-byrå

- Vi skal rigge dette til å bli en tolv personers sjappe med tre seniorteam og ett juniorteam. Vi er tre stykker i dag men leter etter flere folk, sier Paul Rigault.

Med seg på laget har altså Rigault fått tidligere kreativ leder i McCann og Dinamo, Geir Florhaug, mens Nordskog tidligere har jobbet som daglig leder i både Stig og Stein og Soulpolice.  Florhaug og Rigault rakk i tillegg å jobbe sammen noen måneder i Prodigious på prosjekter for kunder som Nescafé, Sanofi, Dentrade, Cloetta og Kolonihagen.

- Flere av disse slår følge med oss videre i Franz Hubert, så vi går våren optimistisk i møte. Første kvartal ser lovende ut også får vi bruke resten av året til å sikre oss noen flere kunder, kunder som ønsker seg kreativ kommunikasjon, sier Rigault.

Mindre produksjon
Rigault og hans nye kumpaner sier de kommer til å fjerne seg fra produksjonsdelen i det norske reklamemarkedet. Det Publicis-eide reklamebyrået Prodigious var en etterfølger av det sterkt produksjonsorienterte, ekspressbyrået Leo Xpress som senere bare ble hetende bare Leo.  Da den tidlige Bates-rådgiveren Paul Rigault kom til Prodigious var det imidlertid for å reorganisere byrået under daværende Norden-sjef Kristina Finne tilbake i 2013.

- Vi brukte rundt ett år på å rigge byrået fra å være produksjonsbyrå til å bli et kreativt byrå, sier han.

Jobbet sammen: Norden-sjefen i Prodigious, Kristina Finne, hentet inne tidligere Bates-rådgiver Paul Rigault for å reorganisere byrået i Norge. Nå er begge to ute etter at eieren Publicis skrotet hele byråsatsingen..

Fransk avslag
Men da Rigault dro til Paris for å møte Publicis-topppene og for å fortelle om endringene, var det lite gehør å spore. Beskjeden hovedkontoret var i stedet nedslående, ifølge reklamerådgiveren.  

- Jeg dro til Paris for å presentere det nye set up’et og de nye planene og spurte om de ville være med, men tilbakemeldingen var at de hadde allerede bestemt seg for å trekke seg ut av Norge. Vi kom da i en situasjon der vi hadde satt hele riggen for et nytt byrå og valget vårt var dermed å enten videreføre det nye byrået eller legge det ned, sier Rigault.

For Rigault var valget enkelt og tanken med Franz Hubert er nå å lage et «lettbent byrå som fokuserer på kreativt seniorkompetanse». I motsetning til tidligere Leo Xpress, Leo og nå sist Prodigiuos, vil Franz Hubert fokusere mer på strategi og kreative løsninger enn på raske produksjonsløsninger.

- Vi skal være ideverkstedet for de store kreative konseptene og kommer ikke til å ha produksjonen internt. I stedet skal vi sette sammen en ressurspark per prosjekt og for på den måten ha en veldig skalerbar modell, sier han.

- Du har jobbet i Supertanker og dette høres veldig supertanker ut, gjør det ikke?

- Det er riktig men det er også en stor forskjell og det er at vi står også bak den kreative ideen også. Vi vil ha mer kreativ kraft på huset. Supertanker er et strategibyrå som jobber med posisjoner, mens vi skal jobbe med reklamekampanjer, sier Rigault.

Mange om benet
Oppstarten til Paul Rigault skjer samtidig med at flere tidligere byråleder har forsøkt å starte opp selv. For noen år siden startet de tidligere McCann-toppene Terje Banken, Arne-Inge  Christophersen opp Llowbank og nylig ble det kjent at Børge Vik Sandengen og Mathias Friis, også de med fortid fra McCann, startet opp DayTwo.

Les også: Sandengen med ny byråsatsing

- Er det plass til et nytt, norsk reklamebyrå?

- Ja og nettopp fordi vi er så lettbente. Da er vi ikke så avhengige av enkeltkunder, sier han.

- Men trenger Norge et nytt reklamebyrå?

- Ja, vi mener det. I en tid hvor flere bransjer slår seg sammen i kampen om de samme annonsørene, hvor kundene blir mer kunnskapsrike og selektive og hvor uttakene blir mer allsidige og kanaluavhengige vil behovet for en tydelig strategi og idé bare øke, sier byrålederen.

- Til slutt. Hva står Franz Hubert for?

- He he.. der har vi lyst til å fortelle litt forskjellige historier hver gang vi blir spurt. Men sannheten er at det er mellomnavnet mitt. Jeg heter Paul Franz Hubert Bugge Rigault. Men det handler ikke om at jeg vil ha navnet mitt på døra, men mer fordi det er litt sprøtt og gøy, sier den nye reklamesjefen.