Mediebyrågruppen til Nils Røang, Red Media Consulting, er i ferd med å miste sin største kunde. I elleve år har SpareBank 1-gruppen jobbet med Red Media på mediesiden, men nå er samarbeidet i ferd med og avsluttes.

- Vi har vært i Red Media i lang tid, og det er vel litt av bakgrunnen for at vi gjennomført en byråkonkurranse. Det er ingen misnøye med Red og vi har hatt et langt og godt ekteskap, men når avtalen nå utløp var det naturlig å ta en runde, sier direktør for marked og merkevare, Tora Mellbye, i SpareBank1 til Kampanje.

Mellbye sier det kan være «sunt med fornyelse av og til» og at det kommer noen inn og ser banken «med nye øyne».  Den som ligger nærmest å overta er mediebyrået Mediacom. Det bekrefter Tora Mellbye.

- Vi er i forhandlinger med et nytt byrå og det er Mediacom, men vi er ikke ferdigforhandlet. En ny avtale betinger at vi kommer i havn, sier Mellbye.

- Hva har dere ønsket av det nye byrået?

- Vi trenger å ruste oss for en ny mediehverdag. Nå er Red også langt frem på det digitale så det er i og for seg ikke noe argument for å bytte, men du øker utfordringen internt ved å velge nye samarbeidspartnere. Red har vært flinke til å utfordre oss, men når man har levd lenge sammen er det noen kriger du ikke tar, sier hun.

Bank overalt
Byråbytter i banksektoren er ikke lett. De fleste store mediebyråene har allerede en bank eller en finansinstitusjon i kundestallen. Slik Kampanje i dag kjenner markedet jobber Nordea med OMD, DnB med Vizeum, Starcom med Storebrand og Gjensidige med Carat. 

Landets største byrå Mediacom, som nå er i sluttforhandlinger med SpareBank1, har ikke overraskende også en bank i stallen og det er Danske Bank.

- Har det vært vanskelig å finne byråer uten banker i porteføljen?

- Det har vært noen byråer som er ekskludert, men mange har også vært inne. Det har ikke manglet på byråer. Det har ikke vært vanskelig, sier hun.

- Er det aktuelt å være i samme byrå som en annen bank?

- Mediacom har forsikret oss om at de løser dette på en bra måte. De er et stort og profesjonelt byrå og vi er vel ikke den første kunde som kommer dit av en viss størrelse, sier Mellbye.

Tidligere markedsdirektør i Kreditkassen og Nordea gjennom 18 år, Arne Lambech, sier i en egen sak på Kampanje Premium at han aldri ville akseptert en lignende avtale.

- Hvis jeg var markedsdirektør i Danske Bank ville jeg i dag vært særdeles skeptisk, sier Arne Lambech til Kampanje.

Les mer på Kampanje Premium: Bank-rivaler må dele byrå (artikkelen krever innlogging)

Hamsterreklame: Sparebank1 har den siste tiden satset tungt både digitalt og på tv med den nye reklamekampanjen sin om hamsterne som har flyttet hjemmefra.

- Ingenting avgjort
Daglig leder i Red Media, Nils Røang, sier det stod mellom eget byrå og konkurrenten Mediacom i finalen.

- Vi har fått beskjed fra SpareBank 1 om at de etter en tett finalerunde mellom oss og Mediacom ønske å forhandle med dem, sier partner og grunnlegger Nils Røang.

I og med at avtalen mellom Sparebank1 og Mediacom ikke er underskrevet holder Røang fortsatt døren litt på gløtt.

- Inntil en kontrakt er signert er ingen ting avgjort. Vi har en meget god dialog med «banken» og er fortsatt meget opptatt av å levere høy kvalitet. Vi er også parate til å ta opp dialogen og jobber tett og godt med Sparebank 1fortsatt. Vår avtale løper til ut juni og vi akter å levere minst like godt videre, sier Røang.

Røang sier han også er overrasket over valget og er selv skeptisk til å håndtere to konkurrerende innenfor ett og samme byrå. Det samme er tidligere markedsdirektør i en av landets største banker.

På Kampanje Premium kan du lese mer om kundekonflikten som nå oppstår i Mediacom.