I går var det Facebook som la frem talle for fjorårets siste kvartal og verdens største nettsamfunn kunne slå i bordet med ny brukervekst både totalt og på mobil. Inntektene og overskuddene fortsetter å skyte i været, og selskapet henter nå inn nesten 70 prosent av annonseinntektene fra mobilen.

Les også: Facebook tjente 23 milliarder

For verdens største søkeselskap, Google, er mobil blitt et større problem. I går natt norsk tid, la Google frem sine regnskapstall og de viste at veksten i søkevirksomheten nå bremser opp, mye på grunn av at stadig flere brukere flytter seg fra desktop til mobil.

Det viktige nøkkeltallet som viser antallet betalte klikk fra Googles enorme trafikk, økte med 11 prosent siste tre måneder. Men det var lavere enn det analytikerne hadde håpet på, skriver Financial Times.

Google ligger i en hard kamp om den digitale annonseomsetningen med giganter som Facebook  og andre teknologiselskaper og selskapet må konstatere at de gjennomsnittlige prisen på Googles annonser fortsetter å falle.

Gjennomsnittsprisen for en annonse falt med tre prosent i fjerde kvartal, etter det falt to prosent i tredje kvartal, ifølge Bloomberg.

Ser en på tallene for siste kvartal var topplinjeveksten på syv prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2013. Facebook på sin side økte inntektene med 49 prosent.

Google-omsetningen er likevel vesentlig større enn Facebooks og landet på 14,5 milliarder dollar.

De siste12 månedene har aksjen til Google falt med ni prosent, men selskapet har fortsatt en markedsverdi på 347 milliarder dollar.