Den amerikanske fotballfinalen Super Bowl har alltid vært et ettertraktet vindu for de store, amerikanske annonsørene. Finalen samler over 100 millioner seere og i et stadig mer fragmentert mediemarked er det en sjeldenhet for annonsører som ønsker å nå så mange konsumenter som mulig på en gang.

Ifølge Bloomberg er det nå satt nok en prisrekord for Super Bowl-reklamen og over 95 prosent av reklamevisningene er allerede solgt. Den nye prisrekorden er på 36 millioner kroner for en enkelt spot, opplyste tv-kanalen NBC i går på en pressekonferanse.

NBC, som er eid av den store kabel-tv-giganten Comcast, sa videre at den har klart å tiltrekke seg 15 nye annonsører til årets finale. Samtidig så er det allerede nå klart at antallet bilannonsører blir færre under årets finale

De siste tre årene har bil vært den største enkeltkategorien under Super Bowl-finalen.

- Det er en syklisk bransje. De annonserer når de har et nytt produkt som de ønsker å slippe med et stort smell. Har de ikke det, gjør de det heller ikke, sier Peter DeLorenzo, redaktør i et amerikansk bilbransjeblad til Bloomberg.