Reklamebyrået M&C Saatchi har havnet i en plagiatdiskusjon med sin siste annonse for flyselskapet Norwegian, etter at likhetene med et internett-«meme» og to andre annonser har blitt kjent.

Les mer: Norwegian-annonse i plagiat-skvis

I alle tre annonser er ideen å finne miniatyrflagg inne i et flagg. I det norske flagget har M&C Saatchi funnet det franske, hollandske, finske, thailandske og polske flagget. Alle destinasjoner som Norwegian også flyr til.

I de to andre annonsene er det det britiske flagget som ligger til grunn, og ser du nøyere etter finner du både franske og det polske flagget i Union Jack.

Markedsdirektør Stine Steffensen Børke i Norwegian stiller seg bak reklamebyrået sitt i diskusjonen.

- Vi var klar over memet på forhånd og hadde ingen problemer med det. At andre har funnet flere ulike eksempler på bruk av andre flagg i flagg bekrefter for oss at versjonen M&C Saatchi lagde for oss er en variasjon over et etablert tema. Flaggets dobbeltbetydning fungerer utmerket for å kommunisere at Norwegian flyr til 417 ruter til hele 126 destinasjoner over hele verden. Dette er fortsatt en god ide, sier Børke til Kampanje.

Kreativ likt: Norwegian-annonsen viser seg å bygge på samme kreative ide som to tidligere reiselivsannonser for Visit Poland og Eurostar.