41 prosent av den norske befolkningen oppga i 2014 at de betalte for å strømme tv over internett, ifølge TNS Gallups Interbuss-undersøkelse. I 2015 er det ventet at andelen vil passere 50 prosent.

Tallene fra TNS Gallup viser at Netflix er den mest populære av de tilgjengelige strømmetjenestene og har 36 prosent av det norske markedet. MTG-konkurrenten Viaplay har åtte prosent.

Les mer: Halvparten vil betale for strømme-tv

Nå ruller både Netflix og Viaplay ut nye filmer for å fange opp nye og gamle strømmekunder. Viaplay løfter frem sitt nordiske opphav i sine nye reklamefilmer, som foregår i et nordsamisk miljø.

- Viaplay er de eneste som lykkes i å gi de amerikanske strømmetjenestene konkurranse. Vi er den ledende nordiske aktøren som alltid leverer din favorittunderholdning, uansett om det er det beste innen serier, sport eller barneinnhold. Det er med stolthet vi i dag tydeliggjør vårt nordiske opphav og vår identitet gjennom å ta deg med til et magisk miljø hvor du kan stifte bekjentskap med den varme familien Stálka, sier Rikard Steiber, administrerende direktør i Viaplay og Chief Digital Officer i MTG i en pressemelding.

Det er reklamebyrået Honesty som står bak Viaplays nye filmer.

Netflix har gått til Wieden+Kennedy Amsterdam for å lage sine nye reklamefilmer som skal på lufta i Storbritannia, Irland, Nederland og Norden.

- På mange måter, både store og små, kan livene våre forandres og forbedres av å se på kvalitetsunderholdning, sier kreativ direktør Sean Ccondon i Wieden+Kennedy Amsterdam i en pressemelding.

- Og det blir enda bedre når vi kan velge når og hvor vi vil se det. Noen av reklamefilmene dramatiserer disse øyeblikkene i hverdagssituasjoner, andre forteller større historier om hvordan underholdning kan ha en stor effekt på livene våre, og på diettene våre. Alle bygger på Netflix sin merkevarepersonlighet, som er morsom, underholdende og unik, ved å bringe disse egenskapene til live gjennom disse fortellingene.Kampanjen består av én hovedfilm og tre mindre filmer, hvor de to første slippes nå.