Med 21.658 solgte biler ble Volkswagen det desidert største merket på markedet i 2014. Volkswagen har i mange år kjempet en innbitt kamp med Toyota om å være det mest solgte bilmerket i Norge.

Toyota kom på en andreplass med 16.000 biler – i et marked med svak vekst og der det totalt ble solgt 144.202 nye biler.

Nå er Volkswagen klar med årets første kampanje for 2015 og det er Try/Apt som står bak.

Denne gangen har de børstet støv av Michael Winslow fra Politiskolen-filmene, han som spilte «Jones» med alle lydeffektene.

– Dette er salgsfilmer hvor bilene skal være i fokus. Samtidig ønsket vi å tilføre noe, slik at filmene får nødvendig oppmerksomhet og en underholdningsverdi, sier AD i Try/Apt, Karin Lund, til Kampanje.

Kampanjen består av mange, korte reklamefilmer i tillegg til print og webannonser. I filmene, som har premiere på TV 2 denne uken, dramatiserer Winslow ulike innovasjoner kun ved hjelp av egen stemme og mikrofon.

– Det er klart at det var gøy å jobbe sammen med en av barndomsheltene og det var en veldig annerledes produksjon på mange måter, sier tekstforfatter og Kreativ leder i Try/Apt, Øystein Halvorsen.

Filmene er produsert av The Directory med Steinar Borge på regi. Kristian Hajdu var produsent.