Egmont Publishing har valgt McCann Oslo som markedsføringspartner for den ikoniske merkevaren Donald Duck & Co.

- Vi ser av suksessen med blant annet julenummeret til Donald Duck at relevans er viktig for å oppnå gode resultater. Dette ønsker vi å ta på alvor også når det gjelder hvordan vi markedsfører oss, sier Bente Skogsrud, markedssjef i Donald Duck & Co.

Donald Duck & Co har tidligere vært på kundelisten til Bates. I McCann blir de en del av byråets satsing på dataanalyse og sanntidskommunikasjon, kalt Live 365.

- Hos McCann, med tjenesten deres Live 365, fant vi et byrå som virkelig har fått til å skape imponerende resultater med innholds- og sanntidskommunikasjon. Vi gleder oss stort til å komme i gang med samarbeidet, sier Skogsrud.

Donald Duck & Co har vært i norske bladhyller siden 1948, men populariteten til den bukseløse anda har falt de siste årene. Bladet hadde et snittopplag på 49.222 i 2013 - det var en nedgang på hele 18 prosent i forhold til året før. Året før falt opplaget med 11,6 prosent. Nylig ble det kjent at det bare vil komme en ny utgave i butikkene annenhver uke.

- Det er utfordrende å synes i konkurransebildet i butikk, men på abonnement så vokser vi. Derfor ble det viktig for oss å gjøre det strategiske grepet vi gjør med å fronte abonnement. Bladet skal fortsatt komme hver uke til abonnentene, sier Skogsrud.

Les mer: Færre Donald-blader i butikken

En tydeligere digital tilstedeværelse er en del av strategien.

- Donald er en merkevare som speiler samfunnet. Det er mye morsomt som skjer i universet og vi ønsker å ha en større digital tilstedeværelse og få merkevaren litt mer top of mind hos det norske folk.

-  Vi takker for tilliten og gleder oss til å skape resultater i samarbeid med den fremoverlente gjengen i Donald. Med vår markedsføringsdesk, som fungerer ikke så ulikt som en nyhetsdesk, skal vi fokusere på å skape større interesse og salg for Donald Duck, sier Joakim Vars Nilsen, sjef for Live 365 i McCann Oslo.

Teamet som skal jobbe med Donald Duck hos McCann Oslo er Jonathan Aglen,  Daniel Eraker, Aon Raza Naqvi, Camilla Drake Raanas og Joakim Vars Nilsen.

Teamet hos Egmont er Marius Molaug, Cecilie Kalleberg,  Cecilie Bure og Bente Skogsrud.