For tredje gang inviterer DNB og Alpinanleggenes Landsforening til Åpen bakke, hvor hele Norge kan kjøre ski og brett helt gratis. Try/Apt fikk oppgaven med å lage en reklamekampanje for å takke anleggene og ildsjelene for jobben de gjør, slik at Åpen bakke blir mulig i årene som kommer også.

Alpinistene Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud bytter derfor ut DNB med henholdsvis Marikollen og Kvitfjell under VM i Vail, og Silje Norendal og Ståle Sandbech vil kjøre for henholdsvis Kongsberg Skisenter og Kirkerudbakken under X-Games.

- Norsk vintersport har viktigere støttespillere enn oss i DNB. Vi bidrar med mye, men ingen ting kan måle seg med den innsatsen som legges ned i hvert eneste anlegg rundt om i Norge. Som en hyllest lar vi Norges største alpin- og snowboardstjerner kjøre for sitt lokale anlegg i stedet for oss i DNB under henholdsvis VM og X-Games, sier kreativ leder i DNB Janne Espevalen.

Hovedelementene i kampanjen består av fire minidokumentarer beregnet for sosiale medier, men filmene finnes også i 60 sekunders versjoner for tv. De to første ble sluppet i romjulen, og da påmeldingen åpnet 6. januar ble 40.000 heiskort revet vekk på under én time. Nå slippes de to siste filmene, med Henrik og Kjetil.

- Filmene har skapt enormt med engasjement i sosiale medier. Vi har brukt Facebook effektivt og hatt 585.000 visninger, hvorav 463.000 har valgt å se filmene. Det gir en click-through rate over all forventning, sier Nina Kristin Hareide-Larsen, ansvarlig for Sosiale medier i DNB.

X-Games går av stabelen i Aspen 22-25 januar og VM i alpint avholdes i Vail fra 2 – 15. februar.

DNB:
Janne Espevalen
Mette Olsen
Camilla Forberg
Even Gabrielsen Wetten

TRY/APT:
Finn Christian Eidam Knudsen
Eirik Sørensen
Arne Eggen
Camilla von Borcke
Terje Johnsen
Lisa Canneaux
Rickard Roslund

Motionblur:
Reg: Kavar Singh
Produsent: Espen Horn