WAL henter mediesjef fra PHD: - Takket ja uten kjennskap til Coop-prosessen

Tidligere digitaldirektør og PHD-topp Thomas Johansen følger etter Coop til nytt byrå. - Vi har hatt han på radaren i lang tid, sier byråleder.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

I starten av september hadde Thomas Johansen sin første arbeidsdag på kontorene til WAL (tidligere kjent som We Are Live). Johansen har i 13 år vært en del av byrået PHD og hadde sist stillingen som digitaldirektør i byrået. Nå er han imidlertid ansatt som medieansvarlig hvor han skal lede WALs spesialister.

- Hva var det som gjorde at du ville jobbe i WAL? 

- Lokal forankring og styring, integrert samspill mellom reklame og media samt ambisjonsnivået. I tillegg kjente jeg flere i WAL fra tidligere, så var trygg på både faglig kompetanse og det sosiale. I sum en unik mulighet som sjeldent dukker opp, sier Johansen til Kampanje.

Les også: WAL kuppet Coop-avtale foran nesa på byrågiganter: - Vi avlyste konkurransen

Johansen er ikke den eneste som har byttet ut PHD med WAL i det siste. 21. august skapte Coop Norge et lite jordskjelv i bransjen da det ble klart at de valgte WAL som nytt mediebyrå etter 13 år hos PHD. 

WAL er først og fremst kjent som et reklamebyrå, men med den nye Coop-avtalen - som etter det Kampanje erfarer er anslått til å overstige 500 millioner kroner - rykker WAL opp flere divisjoner som mediebyrå.

- Visste du at WAL ville sikre seg avtalen med Coop da du begynte å jobbe der? 

- Jeg takket ja til stillingen i WAL uten kjennskap til eller involvering i prosessen med Coop. Jeg  ble naturlig nok informert i forkant av offentliggjøringen, ettersom denne avtalen forandret rammene for satsningen betydelig.

- Hadde det vært like interessant å jobbe i WAL om de ikke fikk Coop på kundelista? 

- Absolutt. Det var også premisset da jeg takket ja til stillingen. Selvsagt blir det en ekstra dimensjon og utfordring med Coop på kundelisten, som utelukkende er motiverende.

Les også: WAL-sjefen om Coop-avtalen: - En varslet og naturlig utvikling

Rekrutterer:

Herman Mueller Stormyr har fått Thomas Johansen med på laget. Johansen blir en del av en økt mediesatsing og skal lede mediespesialistene.

- Vi kjenner han godt

Byråleder i WAL, Herman Mueller Stormyr, forteller forteller at det var Johansens kompetanse innenfor markedsføring, media og det digitale som gjorde at de ønsket å ha han med på laget.

- Vi kjenner han godt, både gjennom vårt felles kundeforhold i Coop, og så kjenner han jo Christoffer Nergård fra tiden i PHD. Han er en klippe faglig, og vil lede mediespesialistene på en trygg og god måte, sier Mueller Stormyr og legger til: 

- I tillegg er Thomas en veldig fin person, med store ambisjoner, som resten av WAL.  

Les også: WAL-sjefen slo til da Christoffer Nergård ble ledig på markedet: - Var på telefonen etter fire minutter

- Hvor lenge har dere hatt han på radaren og hvor lenge har dere hatt dialog?

- Vi har hatt Thomas på radaren i lang tid, men snakket med flere kandidater når vi de siste årene har vurdert en økt satsning på media.

- Når var det han fikk jobbtilbudet?

- Det har vært en lengre dialog. Thomas ble signert med en tanke om en roligere start enn det som han nå rigger oss i stand til

Henning Selvaag har ledet performance-avdelingen i WAL til nå.

- Dette blir nå forsterket med flere spesialister med ulike kompetanse og ledet av Thomas. Men vi skal jo gjøre ting litt annerledes, så rådgiverfunksjonen vil ligge i kundeteamene og fortsette å rapportere til teamlederne, sier Mueller Stormyr.

Les også: Disse byråene var med i Coop-finalen: - Overraskende og skuffende

Byråleder:

Marie-Louise Alvær, byråleder i PHD, ønsker Johansen lykke til i nytt byrå.

PHD-sjefen: - Forståelig

Byråleder i PHD, Marie-Louise Alvær forteller at de har en god «underskog» av talenter som nå får nye oppgaver og ansvar, og at de er godt i gang i jobben med å finne ny digitaldirektør etter Johansen.

- Hva tenker du om å miste Johansen til WAL?

- Thomas Johansen har vært hos oss i 13 år, og bidratt mye til PHDs sterke posisjon. Når han nå ønsker å prøve seg på nye stier ønsker vi ham lykke til videre, sier Alvær.

Da Kampanje pratet med Alvær etter at det ble kjent at Coop byttet mediebyrå fortalte hun at de skulle «benytte anledningen til å organisere seg for morgendagen». Den prosessen er de allerede i gang med forteller hun nå. Men siden de fortsatt jobber med Coop en stund til, er dette en del av en lengre prosess med full effekt fra neste år.

- Vil flere forsvinne ut dørene nå som Coop forsvinner?

- Det er forståelige at ansatte ser seg om etter andre muligheter når en stor kunde bytter byrå. Flere PHD-ere har siden dette ble avklart funnet nye stillinger, i og utenfor huset. Dette er en naturlig konsekvens og sånn er det jo i vår bransje.

- I tillegg til Johansen, hvor mange andre har funnet nye stillinger utenfor PHD?

- PHD har tiltrukket seg mange unge talenter de siste årene, og det er naturlig at noen av disse etter hvert søker seg videre ut i verden, som noen har gjort også i år. Det er derfor vanskelig å gi et eksakt antall på hva som er en direkte konsekvens av at Coop er på vei ut.

Les også: PHD-sjef om Coop-tapet: - Vemodig

Det er forståelige at ansatte ser seg om etter andre muligheter når en stor kunde bytter byrå. Marie-Louise Alvær, byråleder PHD

- Gleder meg veldig

Johansen selv forteller at den første tiden i WAL har vært hektisk med et positivt fortegn.

- Høyt tempo, masse flinke folk, et herlig miljø og et høyt ambisjonsnivå som smitter og inspirerer, sier han.

- Du bytter til WAL etter 13 år i PHD. Hvordan blir denne omstillingen?

- Mitt hovedfokus vil fremdeles være det samme, i form av å være en objektiv og rådgivende samarbeidspartner som skal levere vekst. Omstillingen blir en enda mer helhetlig og integrert verktøykasse, som utelukkende oppleves som spennende og motiverende. Mye er kjent og mye blir nytt, men det gleder jeg meg veldig til.

- Hvordan blir det å gå fra et stort nettverk til et noe mindre byrå?

- Det var som nevnt en av årsakene til at jeg ønsket å jobbe i WAL. Tettere på beslutningene, som kan tas raskere og med lokal forankring. Begge organiseringene har selvsagt sine fordeler og utfordringer, og nå var tiden moden for å utfordre meg selv.  
 

WAL henter mediesjef fra PHD: - Takket ja uten kjennskap til Coop-prosessen