E24 øker avstanden til konkurrentene: - Har ikke bremsene på

Schibsteds næringslivsavis har blitt ledende i sommerens habilitetsskandaler. - Dette er nye steg for oss journalistisk, sier redaktør.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

- Jeg er ikke overrasket, jeg forventet jo en vekst, men det er ikke mindre gledelig av den grunn, sier Lars Håkon Grønning, ansvarlig redaktør i E24.

Fredag morgen presenterte Mediebedriftenes landsforening (MBL) ferske lesertall som viser at E24 og TV 2 er de eneste av landets ti største nettaviser som vokser. E24 har en daglig dekning på 493.000 brukere i målingen, som utarbeides av Kantar Media, og det utgjør en vekst på 23.000 lesere på ett år.

Grønning mener utviklingen primært skyldes utviklingen i journalistikken over tid.

- Vi setter dagsorden på en helt annen måte enn vi har gjort tidligere og det gir utslag i økt interesse for journalistikken vår.

- Hva har dere gjort?

- Dette er sammensatt, men vi har hatt fokus på å levere flere saker som setter dagsorden, blir sitert og fanget opp av andre. Det viser sitatstatistikken at vi har fått til. Vi har over tid vært den mest siterte næringslivsavisen i Norge.

E24-sjefen har et rykende ferskt bevis i pressekonferansen til Erna Solberg som ble startet bare en halvtime etter at lesertallene ble offentliggjort. Her måtte Høyre-lederen erkjenne at hun i minst én sak trolig har vært inhabil i sin tid som statsminister som følge av ektemannen Sindre Finnes’ aktiviteter i aksjemarkedet. Det var E24 som avslørte aksjehandlene forrige uke.

Les mer: Nå mister alle de største nettavisene lesere – bortsett fra én
 

- Gjør meg enda mer optimistisk

Tidligere i sommer avslørte E24 at daværende forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe hadde brutt habilitetsreglene da han kjøpte aksjer i Kongsberg Gruppen. Borten Moe valgte å gå av som statsråd som følge av avsløringen.

Effekten av disse sakene er ikke synlig i lesertallene fra MBL, som dekker årets andre kvartal.

- Det gjør meg enda mer optimistisk, sier E24-redaktøren.

- Dette er nye steg for oss journalistisk med tanke på gjennomslag for journalistikken vår, legger han til.

- Hva kan du si om interessen for disse sakene?

- Den er veldig høy. Vi hadde en ekstremt god trafikkmåned i juli, og en vesentlig forklaring der var sakene knyttet til Ola Borten Moe og aksjehandlene hans.

- Et viktig skifte

De nye lesertallene viser også at avstanden ned til konkurrentene øker. Dagens Næringsliv har en daglig dekning på 152.000 (- 10.000) og Finansavisen en dekning på 114.000 (+ 3.000).

Det Lars Håkon Grønning er aller mest fornøyd med, ved siden av sommerens avsløringer, er at de har styrket posisjonen til forsiden.

- Det har vært en oppfatning av at E24 får mye av trafikken sin fra VG. Den siste tiden har E24.no vært den næringslivsdestinasjonen flest nordmenn har oppsøkt.

- Hvor stor andel av trafikken kommer fra forsiden nå?

- Den har vært økende. Vi lå i lang tid betydelig bak Dagens Næringsliv i forsidetrafikk. Nå ligger vi betydelig foran. Det er et viktig skifte for vår del.

- Det skal kuttes relativt mye i Schibsted. Kommer det til å påvirke veksten deres?

- Dagen i dag viser at vi ikke akkurat har bremsene på, sier Grønning.
 
Les også: Har tapt 70 millioner kroner på tre år: - Hadde ikke byttet plass med redaktøren i hovedkonkurrenten

Digitale dekningstall for næringslivsaviserE24 nærmer seg en daglig dekning på en halv million

Mediehus 2023 2022 Endring
E24 493.000 470.000 + 23.000
Dagens Næringsliv 152.000 162.000 - 10.000
Finansavisen 114.000 111.000 + 3.000

Kilde: Kantar Forbruker & Media (Kantar Online 12 år+). eAviser inngår for avisene.

E24 øker avstanden til konkurrentene: - Har ikke bremsene på