17 byråer kjempet om Norges Bank - Try, Dinamo, Noa og Northern Beat tar plass i ny millionavtale

Men de sittende byråene Scandinavian Design Group og Netlife Design vil få langt mindre å gjøre på den nye avtalen.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Tobias Fredø
Dag Robert Jerijervi Journalist

I januar i år kunne Kampanje rapportere at Norges Bank var på byråjakt da de lyste ut en ny millionavtale for design og digital kommunikasjon. Arbeidsoppgavene omfatter strategi, konsept- og idéutvikling, design og ferdigstilling av kommunikasjonsmateriell.

I tillegg dreier avtalen seg om utvikling og vedlikehold av nettsiden www.nbim.no som er nettsiden for Norges Bank Investment Management, eller Oljefondet, som det heter på folkemunne.

Nå er det klart at SDG og Netlife får Try Apt, Dinamo, Northern Beat og Noa Ignite med på laget i avtalen som har en øvre maksverdi på 22 millioner kroner. Det var tilsammen 17 byråer som leverte tilbud på avtalen, og det er Try Apt og Noa Ignite som trekker de lengste stråene og blir innstilt som nummer èn-byråer på hver sin avtale i den paralelle rammeavtalen. 

Try Apt blir nå Norges Banks nye hovedpartner for visuell identitet og kommunikasjonsmateriell.

- Vi er selvsagt veldig glade for at vi nådde opp i denne anbudskonkurransen, forteller daglig leder i Try Apt, Christian Braathen, til Kampanje. 

Han ønsker ikke gå inn på hva de nå konkret skal ta fatt på for den nye kunden, men forteller at de er «stolte» over å lande Norges Bank. Også Noa Ignite er glade for å ha vunnet frem. De skal fremover hjelpe Norges Bank med videreutvikling av websider og sosiale medier. 

- Vi er svært stolte over å ha blitt tildelt kontrakten med NBIM.  Vi ser at bredden av fagmiljøer på tvers av NoA representerer en stor styrke og vi gleder oss til å starte arbeidet, sier daglig leder i Noa Ignite, Kristine Bjørnstad, før hun fortsetter:

- Vi opplever at konkurransen ble gjennomført på en god måte og at evalueringen og vurderingene som ble gjort var svært grundige. Det gjør oss så klart ekstra stolte over å ha blitt tildelt førsteplassen.

Se hvilke byråer som deltok og hvilken score de fikk lenger ned i saken!

- Et tydelig skifte fra trykket til digital kommunikasjon

Det var en rekke byråer som kjempet om Norges Bank sin gunst, foruten de seks byråene som nå er innstilt som leverandører. Til og med konsulentselskapet Capgemini forsøkte seg, på begge avtalene, men måtte nøye seg med en 7. plass på delkontrakt en og en 4. plass på delkontrakt to. Av andre byråer som ikke nådde helt opp finner man blant annet Neue Design, Knowit, Bleed, Try og Halogen.

Den nye avtalen er også betraktelig større enn den forrige, som hadde en maksramme på 12 millioner kroner. Den nye avtalen har en lengde på to år med mulighet for to nye opsjonsår, og har en øvre ramme på 22 millioner kroner. 

- Forskjellen skyldes først og fremst at de nye avtalene har et noe større omfang. Årsaken er et tydelig skifte fra trykket til digital kommunikasjon, nye kanaler, mer og hyppigere kommunikasjon og økende krav til og ønske om åpenhet, sier pressekontakt i Norges Bank, Bård Ove Molberg, til Kampanje.

- Dere gjorde en større visuell oppgradering i 2014 - har dere planer om å «brushe» opp Norges Banks design ytterligere i den nye avtaleperioden?

- Vi har jevnlig  videreutviklet vår grafiske profil for å tilpasse den til vårt løpende kommunikasjonsbehov og nye kanaler. Videreutviklingen vil fortsette gjennom den nye avtaleperioden, svarer Molberg.

Les også: Norges Bank er på byråjakt - lyser ut millionavtale på design og digital kommunikasjon

Her kan du se poengrangeringen til byråene som førsøkte seg på delkontrakt én:Nesten dødt løp mellom Try Apt og Dinamo

Byrå Rangering Total Score
Try Apt 1. 8,75
Dinamo 2. 8,67
SDG 3. 7,77
North Alliance Norge 4. 6,72
Neue Design 5. 5,85
Noria Digital 6. 5,51
Capgemini 7. 5,34
Knowit 8. 4,96
Bleed 9. 4,81

 

Delkontrakt én gjelder visuell identitet og kommunikasjonsmateriell. Her ble byråene vurdert på kvalitet og pris, hvor kvalitet ble vektet med 80 prosent og pris med 20. Full uttelling ville gitt en score på 10.

- Forstår at Norges Bank ønsker variasjon

Slik som i den forrige avtalen, er også denne delt inn i to delkontrakter. Tidligere er det SDG som har stått for den visuelle profilen samt presentasjoner og trykket materiell. Selv om SDG får fornyet tillit havner de sist blant leverandørene på avtalen for visuell identitet. Både Try Apt og Dinamo er innstilt foran.

- Vi imøteser alltid konkurranse, det gjor oss enda mer skjerpet og bedre, og vi kan forstå at en kunde som Norges Bank ønsker variasjon i byråmiksen sin, sier administrerende direktør i SDG, Silje Storhaug, til Kampanje.

For delkontrakt to var det tidligere Hyper og Netlife som sto for leveranser av digital kommunikasjon og drift av nettsider. Hyper meldte at de ikke ville delta i det nye anbudet, og det er nå Netlife sammen med Northern Beat og Noa Ignite som skal levere her.

Som med SDG, må også Netlife finne seg i å bli innstilt som siste leverandør på avtalen. Det kan dermed bli langt mindre å gjøre på denne avtalen for de to byråene. For til tross for at det er snakk om en paralell rammeavtale, vil Norges Bank selv avgjøre ved skjønn hvorvidt det skal lyses ut minikonkurranser på avtalen eller ei. 

- I praksis betyr jo dette at veldig mye av det vi har hatt ansvar for, vil gå til Noa Ignite. Og der gjør vi som sagt det vi kan for å sikre en god overgang. Det er altså ingen tallverdi for når det blir minikonkurranser, dette skjer etter en skjønnsmessig vurdering av Norges Bank. Men når det blir minikonkurranser står vi klare til å kjempe om dem, sier kommersiell leder i Netlife Design, Kristoffer Krohn Eide, til Kampanje.

- Du sa sist at Norges Bank er en betydelig kunde for dere, har dere nå budsjettert med mindre aktivitet på denne kontrakten?

- Ja, vi har budsjettert med at det kan bli mindre å gjøre for Norges Bank fremover, og vi har allerede landet andre kunder og oppdrag som gjør at det er helt udramatisk for oss.

Her kan du se poengrangeringen til byråene som førsøkte seg på delkontrakt to:De tre nye leverandørene var et hestehode foran resten av feltet

Byrå Rangering Total Score
The North Alliance Norge (Noa Ignite) 1. 8,94
Northern Beat 2. 8,75
Netlife Design 3. 8,10
Capgemini 4. 7,25
Try 5. 7,15
Halogen 6. 7,09
Knowit 7. 7,04
Noria Digital 8. 5,04

 

Delkontrakt to gjelder videreutvikling av oljefondets nettsider og bistand til sosiale medier. Her ble byråene vurdert på kvalitet og pris, hvor kvalitet ble vektet med 80 prosent og pris med 20. Full uttelling ville gitt en score på 10.

17 byråer kjempet om Norges Bank - Try, Dinamo, Noa og Northern Beat tar plass i ny millionavtale