Nord DDB svinger seg fra dansegulv til symesterskap: - Gjør at jeg får akkurat de klærne jeg vil

Etter «Skal vi danse»-suksessen sender reklamebyrået Nord DDB enda en ansatt i en stor realitykonkurranse - og denne gangen på NRK.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad og Knut Kristian Hauger

Denne helgen er det igjen premiere på NRKs «Symesterskapet» hvor 12 deltakere må imponere dommerne Jenny Skavlan og Andreas Feet med selvsydde produkter. Denne sesongen er også reklamebransjen representert og det med den erfarne Gro Marwold (62) som i det daglige er prosjektleder i Nord DDB.  Prosjektlederen har strikket, klippet og sydd siden hun var liten, og forteller at hun elsker å lage ting med hendene.

- Jeg elsker å sy og det er noe jeg føler jeg får godt til, Det kjempegøy å utofrdre meg selv på noe som er helt annereleds, sier Marwold til Kampanje.  

Hun sier syingen og det å lage noe eget også har et miljøperspektiv. 

- Hjemmesydd gjør at klærne blir mer varige. Det blir ikke like mye bruk og kast når jeg har brukt timesvis på å lage dem, sier Marwold.

Marwold har jobbet i en årrekke i norsk reklamebransje og i Nord DDB der hun også er ansvarlig for prosjektlederne og er med i ledergruppen i reklamebyrået som er en del av Omnicom-gruppen. Som prosjektleder jobber hun fast med blant annet kunden McDonald’s. Men på fritiden går det mer i sying enn i mat.

- Å sy gjør at jeg får akkurat de klærne jeg vil. Og ikke minst at de passer. Dessuten syns jeg det er gøy med klær som skiller seg ut, sier prosjektlederen.

Med over to tiår i reklamebransjen, er hun en av de mest komplette prosjektlederne som finnes. Eddie D*Sa, byråleder i Nord DDB

- Jeg vet at mange vil heie på henne

Byrålede Eddie D’Sa i Nord DDB mener det bare morsomt at de ansatte i reklamebyrået dukker opp på andre scener enn reklamescenen.

- Etter at Alexander Hetland vant både «Mesternes Mester» og «Skal Vi Danse», føyer Gro seg nå inn i rekken av Nord DDB-ansatte som har deltatt i reality-TV. Det kan nesten virke som om vi aktivt selger inn folka våre til TV-kanalene, men fakta er at virkelig talentfulle og motiverte mennesker vil utmerke seg på flere områder i livet, sier Sa.

- Blir det siste gang en Nord DDB-ansatt kommer på TV?

- Jeg skulle gjerne ha lovet at dette er siste gang noen fra Nord DDB pryder norske TV-skjermer, men det er vanskelig å avgi det løftet. La meg imidlertid avkrefte ryktene om at vi har perfekte kandidater for både «Farmen», «Ex on the Beach» og i hvert fall delvis «MasterChef», sier D’Sa.

- Hva kan du si om Gro som ansatt og prosjektleder?

- Gro er selve beviset på ordtaket «form er midlertidig, klasse er permanent». Med over to tiår i reklamebransjen, er hun en av de mest komplette prosjektlederne som finnes. Derfor var det naturlig for meg å spørre henne om å lede prosjektleder-teamet hos oss, så hun kan øse av sin kunnskap til de nye og talentfulle.  Hun har pågangsmotet, engasjementet og energien til en tjueåring. Med hennes sjarme og vinnende vesen, vet jeg at mange vil heie på henne, også langt utover byrået vårt, sier D’Sa.

Vant Skal vi danse:

Det har skjedd før at Nord DDB-ansatte har utmerket seg i realitykonkurranser på TV. Aleksander Hetland har tidligere vunnet både «Mesternes mester» på NRK og «Skal vi danse» på TV 2. Foto: NTB.

Følger opp «Skal vi danse»-suksessen

Marwold er ikke den første deltageren byrået sender ut i reality-TV-verden. I 2019 deltok Aleksander Hetland i «Skal vi danse». Han stakk av med seieren, og på spørsmål om prosjektlederen kan være noe dårligere, svarer hun:

- At både Aleks og jeg havnet i et TV-program er jo veldig tilfeldig, men artig, sier hun.  

Hetland selv kommer med følgende råd til sin kollega.

- Bare prøv å være en bittelitt forbedret utgave av deg selv. Det funka i hvert fall for meg, sier Aleksander Hetland.

Her kan du se et intervju med Gro Marwold der hun også får noen tips fra kollega og «Skal vi danse»-mester Aleksander Hetland.

Ble plukket ut av 400 søkere

Programlederen for «Symesterskapet» er Christine Hope som skal lose seerne gjennom 24 episoder der deltakerne skal bryne seg på alt fra paljetter til ullstoff når de redesigner gamle plagg eller syr mønster. På egne nettsider skriver NRK at miljøet står i fokus også i år.

Prosjektleder Elin Helgheim i NRK forteller at det var rekordmange søkere denne sesongen, hele 400, og det har aldri vært flere unge søkere.

- Utvelgelsen er en blanding av intervjuer og sy- og kreativitetstest, sier hun til Kampanje og legger til at utvelgelsen for første gang har skjedd digitalt.

Hun beskriver årets deltakere som en flott gjeng og kreative syere, men med ulik tilnærming til det å skape.

- Korona gjorde det umulig må møtes så dermed måtte redaksjonen tenke nytt og gjennomføre sytestene på teams. Det er en stor jobb å velge ut 12 deltakere fra 400 søkere for nivået er høyt og engasjementet stort i Sy-Norge, fortsetter Helgheim.

Prosjektlederen:

Gro Marwold er til daglig prosjektleder i reklamebyrået Nord DDB. Her Marwold sammen med kreatørene Torstein Skogedal and Thomas Eltvik.

- Håper flere vil sy selv  

På vinteren bor Marwold på Marienlyst og i kolonihage på sommeren. Sammen med seg har hun hunden Hampus, som også er med på jobb hver dag. Om «Symesterskapet» på NRK sier hun at fokuset på gjenbruk og at du med enkle midler kan lage fine plagg er veldig bra.

- Jeg håper det inspirerer flere til å prøve å sy selv. Det er miljøvennlig og gøy.

Hun forteller at det er mye humor i programmet og at seerne blir godt kjent med deltakerne.

- Vi får veldig kort tid på oppgavene som gjør det spennende, legger Marwold til.

Når Kampanje spør om det finnes noen spesielt gode merkevarer, slagord eller reklamer innen garn og tekstiler trekker hun frem Fretex:

- De har laget mye bra reklame for klær med fokus på gjenbruk. Det er helt i ånden til symesterskapet, sier hun. 

Nord DDB svinger seg fra dansegulv til symesterskap: - Gjør at jeg får akkurat de klærne jeg vil