Flytoget lanserer nytt produkt midt i koronakrisen: - Hvem har vel ikke felt en tåre til Love Actually

- Dette er vårt svar på hvordan vi kan bygge merkevare i en tid med lav reisevirksomhet, sier markedssjef.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

På fredag lanserer Flytoget et nytt produkt, kalt «Flytoget Hentebillett».  «Hentebilletten» gir kunder muligheten til å hente eller følge noen til flyplassen, og få returbilletten gratis. Anorak er reklamebyåret bak lanseringen som vil gå på TV, digitalt og utendørs de neste ukene.

Markedssjef i Flytoget, Lotte Mathilde Queru, sier «Hentebillett» er et produkt med magiske referanser. 

- Hvem har ikke vel sett og kanskje felt en tåre til «Love Actually» og de fantastiske hente-scenene på flyplassen? Faktisk så vet vi gjennom undersøkelser at det veldig mange ønsker å besøke venner og familie etter koronapandemien. Dette er en unik mulighet til å snakke til hjertet, og vise at vi kan være innovative og annerledes, også i en tid som dette, sier Queru til Kampanje.

Hun sier kampanjen er et forsøk på å bygge merkevare i en tid hvor få reiser. 

- Dette er vårt svar på hvordan vi kan bygge vår viktige merkevare og ivareta våre kunder også i en tid med lav reisevirksomhet. For selv om det er få som reiser nå, så skal vi fortsatt være der, både nå og når markedet nærmer seg normalen. Vi tror på å forberede oss og bygge videre på den posisjonen vi har, også i en tøff tid, sier Queru.

- Hvor mange færre reisende er det nå sammenlignet med i fjor?

- Det er lavere reisevirksomhet nå enn før, det er helt klart. Men heldigvis har vi et sterkt innlandsmarked som er unikt i forhold til andre land, som gjør at vi har mulighet til å opprettholde en full produksjon. Derfor tror vi det er viktig å investere nå for å bygge merkevare, og det gjør vi rettet mot nordmenn, ikke mot utlandet, sier markedssjefen.

Har med seg maskot

Der hvor Telia i går valgte å droppe Terje Johnsen, telekjedenes nye maskot, i lanseringen av deres Get blir Telia-kampanje, velger Flytoget å videreføre sin maskot, bamsen Teddy.

Les også: Telia tar Terje Johnsen av lufta: - Fikk ikke den starten vi hadde sett for oss 

Teddy spilte hovedrollen da Flytoget lanserte deres kommunikasjonskonsept «Det går alltid» i fjor høst. Reklamefilmen begeistret fjorårets Sølvfisk-jury som kåret den Harlald Zwart-regisserte reklamefilmen til oktober måneds beste reklamefilm. 

- Teddy fikk fort sjarmert både barn og voksne. Mange ble så glad i Teddy at de tok kontakt for å høre hvor man kan kjøpe sin egen. Og vi er jo litt stolte av at reklamefilmen skåret blant de beste av alle reklamefilmene i databasen til Mediacom gjennom tidene, sier Queru.

Markedssjefen sier det var naturlig for dem å gå videre med Teddy også i denne kampanjen.

- Teddy er et symbol på trygghet og en sympatisk karakter for å formidle vårt gode budskap med både humor og følelser. Han har blitt en fantastisk ambassadør for oss. Denne gangen er Teddy blitt hakket morsommere og frekkere, sier Queru. 

Se Flytogets nye reklamefilm eksklusivt her:

Anorak håper på gjensynsglede

Det kreative teamet Magnus Høgberg Hansen og Peter Power har utviklet kampanjen i Anorak, sammen med rådgiver Rune Roalsvig, planner Niklas Olsen, prosjektleder Ellen Hilleren og designer Louise Pedersen, med Nökkvi Thorsteinsson på Motion Graphics.

 - Å hente folk på flyplassen har hittil vært forbeholdt dem med bil. Med Hentebilletten gir vi folk et raskt, rimelig og miljøvennlig alternativ til å hente dem du er glad i. I tillegg håper vi å kunne bidra til enda mer kjærlighet og gjensynsglede i ankomsthallen, sier rådgiver Rune Roalsvig til Kampanje.

Motion Blur er igjen produksjonsselskap med produsent Nina Lorentzen og Harald Zwart på regi, mens Gimpville har stått for animasjonen. Markedssjef Queru i Flytoget sier det har vært fantastisk å igjen jobbe med stjerneregissøren. 

- Harald Zwart laget en av Flytogets første reklamefilmer, og har klart å få Teddy til live på en sjarmerende og fin måte. Men det er ikke bare Harald og Motion Blur som har laget dette. Ideen har blitt utviklet av Anorak med det kreative teamet Magnus Høgberg Hansen og Peter Power, og Gimpville har stått for fantastisk animasjon som vi er utrolig stolt av, sier Queru.

Flytogets nye kampanje skal gå på TV, digitalt og utendørs de neste ukene. Reklamefilmen har TV-premiere fredag ettermiddag.

Flytoget lanserer nytt produkt midt i koronakrisen: - Hvem har vel ikke felt en tåre til Love Actually