- Pinsemenigheten eide egne frekvenser
Jarnheimer har også jobbet tett på den nå avdøde mediemogulen Jan Stenbeck i investeringsselskapet og mediekonsernet Kinnevik. Og han forteller levende om da Stenbeck var med på å starte en telekom-revolusjon i Norden på slutten av 1970-tallet.
- I 1978 ringte Stenbeck fra USA og sa «Mobiltelefoni – det skal vi ha». Han fikk til svar at det var den svenske staten som skulle eie frekvensene. Men han fant ut at pinsemenigheten eide egne frekvenser for telefoni og kjøpte disse. Slik startet Kinneviks telekomsatsing, forteller Jarnheimer.
På midten av 1990-tallet deltok Jarnheimer i flere reklamefilmer for Stenbecks mobilselskap Comviq som han ledet. Her kan du se én av dem.
Noen år senere var det duket for store endringer i tv-markedet. Det startet med at Jan Stenbeck igjen hadde en god idé;
- Han spurte hvorfor Sverige og Albania var nærmest de eneste landene i verden som ikke hadde tv-reklame. Han fikk til svar fra myndighetene at det var en lov som sa at det ikke var tillatt. «Men hva hvis signalene sendes fra et annet land og overføres med satellitt…» undret Stenbeck. Det var starten på TV3, forteller han.
Når Jarnheimer skal oppsummere samtalen med Kampanje, konkluderer han med at det eneste som er sikkert, er at alt er i endring.
- Alle bransjer forandres og hele detaljhandelen vil endre seg. Og det er ikke bare en utfordring for Ikea, men for alle innen retail-industrien. Men det betyr ikke at fremtiden bare vil vært digital, sier han, og nevner det faktum at Ikea fremdeles opplever stor etterspørsel etter papir-katalogen som et bevis på det.
På folkemunne heter det at det kun er Bibelen som trykkes i større opplag enn Ikea-katalogen. Den nye katalogen ble sluppet for få uker siden, og er en årlig happening i de fleste markeder Ikea er representert i.
- Hvor er Ikea om fem år?
- Vi får se. Det kommer an på hvordan kundene utvikler seg. Den som raskest tilpasser seg kundens behov til riktig pris, vinner, sier han.