Vant med vann

Imsdal byttet tv-annonser med store boards og vinner denne månedens utgave av Reklamebørsen. Last ned alle resultatene her.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

I denne utgaven av Kampanjes Reklamebørsen er det fem utendørsannonser med høyt trykk i august, som er målt. Én av disse er en Imsdal-annonse for flaskevann smaksatt med eple, agurk og mynte, og denne annonsen vant i sterk konkurranse med NSB, Idun, Nokia og Vitamin Well.

EKSKLUSIVT FOR KAMPANJE PREMIUM: Last ned pdf- med alle resultatene fra denne månedens reklamebørs her.  

Hos Ringnes forteller Produktgruppesjef for Vann i Ringnes, Christine Nygaard-Andersen, at annonsen har vært del av en større kampanje der trykket har vært på utendørs og mobil. De har også hatt noe sponsorplakat på tv.

– Vi har satset ekstra på utendørs for å sikre kjennskap og prøving på nyheter, i tillegg til å gi forbrukere inspirerende påminnelser om å drikke nok vann på farten, sier Nygaard-Andersen.

Utendørsdelen av kampanjen besto av analoge og digitale flater i nærheten av kiosker og butikker i hele landet.

– Imsdal er i veldig stor grad et på-farten-produkt. Vi har jo fantastisk godt drikkevann i Norge, men Imsdal skal være der når du ikke har springvann i nærheten og likevel ønsker å slukke tørsten. I år har vi brukt mye utendørs for å være tilstede kjøpsnært. Vi har også ønsket å være en påminner til nordmenn – som selv mener at de får i seg for lite vann. De glemmer det rett og slett, sier Nygaard-Andersen til Kampanje.

Den hjulpne reklameoppmerksomheten til Imsdal-annonsen var på 7 prosent, mens gjennomsnittet var på 9 prosent. Når respondentene ble forelagt en blindet annonse, husket hele 55 prosent at det var Imsdal som var avsenderen. Gjennomsnittet var på 38 prosent. Annonsen var meget godt likt, hele 88 prosent av respondentene oppgir at de liker annonsen, mot et gjennomsnitt på 78 prosent.

Denne varianten av smaksatt flaskevann var en «limited edition» som kun ble solgt fra mai til september. Annonsen var del av en kampanje for flere typer Imsdal-vann.


– Annonsen har vært en del av en større pakke som også inkluderer annonser for vanlig Imsdal og forteller litt om fordelene ved å fylle på med vann gjennom dagen, men som også forteller om nyheter. Hovedformålet er å gjøre folk oppmerksomme på produktet og friste dem til å prøve, sier hun.

– Hvordan har effekten vært?

– Dette har vært godt salg som legger seg på toppen av salget av vanlig Imsdal-vann. I tillegg ser vi at slike innovasjoner som Eple, Agurk og Mynte skaper litt ekstra buzz og oppmerksomhet til kategorien smaksatt vann.

Les også kommentaren fra OMD knyttet til denne Reklamebørsen: - Vellykket fristelse

I 2013 brukte Imsdal totalt rundt 19 millioner kroner (brutto) på annonsering i mediene (eventuell nettannonsering kommer i tillegg). Hittil i år har Imsdal brukt nesten det samme beløpet, men mediemiksen har endret seg dramatisk i perioden. I 2013 var det tv som var klart viktigste mediekanal, mens det hittil i år ar vært mest fokus på utendørs.

– Hvorfor har dere gjort denne endringen i miksen?

– I 2013 hadde vi en relativt bred mediemiks med tv, kino, utendørs og mobil som ga en god effekt både emosjonelt og kjøpsutløsende for merket. I år har vi valgt en litt annen strategi som både øker Imsdals synlighet på målgrupperelevante arenaer, er mer salgsutløsende, og ikke minst gir oss mulighet til å være «på» gjennom større deler av året.

– Hva er deres erfaring med utendørs som mediekanal?

– For Imsdal har utendørs være et veldig effektivt medium for å  treffe forbrukeren på farten og i nærheten av et utsalgssted. Vår erfaring er at vann er et impulskjøp.

Da Imsdal for noen år siden hadde tilsvarende kampanje der Imsdal med blåbærsmak ble markedsført, gjorde også kampanjen det bra i Kampanjes reklamebørs.

Snart kommer enda en ny limited edition fra Imsdal, denne gangen er det Imsdal med mandarin-smak som skal innta hyllene. Denne vil også markedsføres med utendørsplakater, mobilannonser og sponsorplakater på tv.

Saken fortsetter under bildet.

Denne annonsen for Imsdal vann med eple, mynte og agurk vant Reklamebørsen.

REKLAMEBØRSEN:

  • ANNONSØR: Imsdal

  • KANAL: Utendørs

  • REKLAMEBYRÅ: Try/Apt

  • MEDIEBYRÅ: OMD

  • - Hva blir den viktigste endringen dere gjør i mediemiksen fra i år til neste år?
    - Vi er midt i prosessen nå med å planlegge for 2015, så dette er ikke besluttet. Men det er klart at vi vil ta med oss alle erfaringene fra i år i forhold til hva som har fungert og hva som kunne fungert bedre. Dette vil vi se på sammen med Try/Apt og OMD.


  • Reklamebørsen er levert av Penetrace og Omnicom Media Group. Feltarbeidet er utført av Ipsos MMI. Feltperiode: August 2014. Antall respondenter: 549


  • Ti ganger i året velger vi de fem største kampanjene i ett av følgende medier: tv, radio, internett, print og utendørs.  En kampanje kan kun måles én gang.

Vant med vann