Bytter navn etter byråoppkjøp - tror på SDG-overskudd i år

Etter flere år med til dels store milliontap, mener den nye SDG-eieren at designbyrået er på rett vei.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Tidligere i høst ble det klart at TBWA/Norway kjøpte designbyrået Scandinavian Design Group (SDG) fra den serbiske byråeieren Srdjan Sapers som nå har kastet kortene i både Norge, Sverige og Danmark.  SDG har lenge vært et ledende designbyrå på det norske markedet og var lenge en del av McCann-huset i Norge. Men de siste årene har pilene pekt nedover og selskapet har de siste tre årene tapt nærmere ni millioner kroner.

Nå blir det TBWAs oppgave å sette ny fart i SDG og noe av det første den nye eieren gjør er å døpe om navnet på sitt eget byrå. TBWA Norge vil fremover heter  SDG/TBWA.

- Vi har benyttet de siste ukene til å optimalisere strukturen i det nye selskapet, slik at SDG skal kunne fortsette med og levere førsteklasses strategisk og kreativt design og merkevareidentitet til norske og globale oppdragsgivere, sier islandske Valgeir Magnusson, som er administrerende direktør i SDG/TBWA, til Kampanje. 

Han har stor tro på å slå sammen de to byråene.

- TBWA er gjentatte ganger kåret til verdens mest kreative selskap, og  SDGs fantastiske medarbeidere, faglige renommé og historikk passer perfekt sammen med de ambisjonene vi har for det norske og nordiske markedet. Navneskiftet er en tydeliggjøring av dette, sier Magnusson.

Les også:  Reklamebyrå kjøper SDG: - Spente på det som venter

Tror på overskudd igjen

TBWA Norge er en del av TBWA Nordic, der TBWA-byråer i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island jobber tett sammen. Totalt så jobber det ifølge selskapet mer enn 300 mennesker i selskapene.

- Med kombinasjonen av TBWA, SDG og digitalbyrået The Engine er vi nå i en perfekt posisjon til å levere strategi, kommunikasjon, reklame, design og markedsføring i alle kanaler, sier Magnusson.

Han sier det sammenslåtte selskapet, TBWA og SDG, ligger an til å få en omsetning på 32 millioner kroner i 2023. Det vil i så fall være opp fra regnskapstallene til SDG for 2022 som endte på snaue 30 millioner kroner, men her skal det legges til at TBWA Norge hadde en omsetning på rundt syv millioner kroner i fjor. 

I tillegg kommer det en omsetning på rundt fem millioner kroner fra digitalbyrået The Engine.

- Når vil SDG bli lønnsomme igjen? 

- Vi styrer mot et overskudd i begge selskaper på 1,5 million kroner, sier Magnusson.

- Hvordan opplever dere markedet i Norge i dag?

- Markedet har vært utfordrende, men samtidig også fullt av muligheter. Det sånn vi opplever alle våre markeder I Norden akkurat nå, sier Magnusson.

Totalt så vil det ifølge Magnusson jobbe rundt 25 mennesker i det kombinerte reklame- og designbyrået.

Les også:  SDG taper fortsatt penger - designbyrået har halvert antall ansatte på to år

Bytter navn etter byråoppkjøp - tror på SDG-overskudd i år