Hydro henter TV 2s kommunikasjonssjef: - Kjenner få 29-åringer med denne tyngden

- Det har vært to intensive år, sier Tor-Martin Torbergsen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Tor-Martin Torbergsen gir seg i TV 2 og mediebransjen. Nå går han til Hydro der han skal jobbe med kommunikasjon og myndighetskontakt i fornybardelen av selskapet, med et spesielt ansvar for Hydros batterisatsing.

- Tor-Martin er faglig veldig sterk og en utrolig fin fyr å jobbe med. En strateg med fartstid som leder i både næringsliv, media og politikken, jeg kjenner få 29-åringer med denne tyngden. Vi teller ned dagene til han er på plass, sier Maria Melfald Tveten, Head of Communication & Public Affairs i Hydro.

Ifølge henne er timingen for rekrutteringen perfekt.

- Batterisatsingen er strategisk svært viktig for Hydro. Vi har som mål å bidra til å bygge ledende batteriselskaper i Europa, og er aktive eiere i Hydrovolt, Vianode, Corvus Energy og Northvolt.

Torbergsen tar over et ansvarsområde som tidligere har ligget hos Kari Ertresvåg. Hun har gått til en stilling som kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions.

- Har vært to intensive år

Tor-Martin Torbergsen begynte som kommunikasjonssjef i TV 2 i oktober 2020. Det blir emosjonelt å forlate kanalen nå, erkjenner han.

- Det har vært en spennende plass å være med mange hyggelige og kompetente folk.

Han skryter spesielt av sin nærmeste leder, kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Sarah C. J. Willand.

- Å ha Sarah som leder har vært faglig givende. Hun gir rom til å løse oppgaver samtidig som hun er tett på når man trenger og har behov for det.

- Ble det kortere tid i TV 2 enn du hadde sett for deg?

- Ja, jeg hadde ikke planlagt en exit herfra egentlig, men timingen med det Hydro holder på med nå, ble avgjørende for at jeg valgte å bytte.

Torbergsen hadde ikke erfaring fra mediebransjen før han begynte i TV 2.

- Som PR-rådgiver har jeg jobbet ut mot media, men ikke på innsiden av mediebransjen. Det har vært ekstremt lærerikt. TV 2 er en av de bredeste mediebedriftene. Det har vært to intensive år.

- På hvilken måte?

- Tempoet i dette mediehuset er skyhøyt. Det skjer så mye spennende hele tiden som man skal henge med på. Det har vært en bratt læringsprosess.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand takker Torbergsen for innsatsen i TV 2.

- Det har vært en glede å jobbe med Tor-Martin. Han er en dyktig fagperson og en veldig fin fyr, og har vært verdifull for TV 2s arbeid med kommunikasjon i en hektisk og spennende fase, sier hun.

TV 2 har ikke startet arbeidet med å finne ny kommunikasjonssjef.

Kjenner Hydro godt fra tidligere

For Tor-Martin Torbergsen blir overgangen til Hydro på mange måter et skritt tilbake. Han var nemlig utleid til Hydro i en periode da han jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Hill+Knowlton (tidligere kjent som Gambit).

- Det er et selskap jeg kjenner godt fra tidligere. Grunnen til at jeg velger å gå dit nå er den store satsingen som Hydro har på energifeltet. Det er såpass spennende at det har jeg lyst til å være med på.

Samtidig har energifeltet fått fornyet aktualitet siden sist han var innom Hydro med energikrisen i Europa.

- Hva blir de store kommunikasjonsutfordringene der?

- Jeg tror det er vanskelig for folk å forstå hvordan dette egentlig henger sammen og behovene for de industrielle satsingene. Dette er ikke ting som skjer separat fra hverandre.

Hydro henter TV 2s kommunikasjonssjef: - Kjenner få 29-åringer med denne tyngden