Haugan vant gull i «Student Design» for sin bachelor-oppgave fra Westerdals under årets Gullblyanten.
- Jeg vant med en diktbok som heter «Elegier». Det er en diktbok som setter fokus på ekte kommentarer som er ufine i norske kommentarfelt som jeg har etterlignet i diktform, sier Hauga.
- I boken bruker jeg bilder av søppelkasser for å visualisere verdien disse kommentarene har for samfunnet. Slike kommentarer er bare for folk som vil si sin mening, uten at det har noen stor verdi for samfunnet eller i samfunnsdebatten. Ettersom vi blir eksponert for slike kommentarer daglig skaper vi en likegyldighet, og stadig styggere kommentarer blir godtatt, fortsetter Hauga.
Hauga mener at ikke alt man tenker ikke trengs å publiseres offentlig.
- Det er ikke ment som en klebling av ytringsfriheten, mer som en formidling av spørsmålet om det er nødvendig å si alt. Det er lov å tenke uten å måtte skrive meningene sine i et kommentarfelt.
Hauga kaller temaet i diktboken sin for relevant for dagens situasjon i kommentarfeltene.
- Det er relevant tematikk. Det har man sett ved at mange medier har vært nødt til å stenge kommentarfelt etter hendelser den siste tiden.
- Jeg har i størst grad sett på kommentarfeltene på Facebook og nettaviser og litt på Instagram og kvinneguiden. Jeg gjorde en forundersøkelse først for å føle på trenden, man skulle trodd folk skrev ufine ting på Instagram og lignende hvor man lett kan være anonym, men det var faktisk på Facebook hvor de fleste har åpne profiler, forteller Hauga.