Gullblyantens ærespris til Øyvind Waage: - Dette er verdt alt

Per Højs kreative leder holdt en tordentale foran 700 reklamefolk.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Fredag kveld ble Øyvind Waage løftet opp av en samlet norsk reklamebransje på Gullblyanten på The Hub i Oslo. Waage, som er kreativ leder i Per Høj, fikk Kreativt Forums ærespris for sitt arbeid for store norske annonsører som Nidar og Smash, Toyota, VG og Helsedirektoratet.

- Årets vinner er en stor historieforeller. Som bransje har vi irritert oss grenseløst over hvor god han er på å formidle konsepter som holder i årevis, heter det i juryens begrunnelse.

Øyvind Waage har jobbet i Per Høj siden 2008, da det fortsatt het Saatchi & Saatchi. Før det har han blant annet jobbet i Spilberg Reklamebyrå.

- Jeg gikk på Westerdals sammen med Morten Borgestad og Martin Lund som var mye flinkere enn meg. Jeg måtte til Danmark for å få jobb, mens de ble her og ble kjente og superstjerner. Det tok veldig mye lenger tid for meg å bli flink enn det gjorde for dem. Men jeg ble flink, Morten og Martin. Jeg ble flink, sa Øyvind Waage fra scenen til stor applaus.

Han takket Frode Karlberg, Thorbjørn Naug og Jon Fredrik Sandengen for å ha inspirert og hjulpet han frem i bransjen, før han trykket til med et klart budskap til annonsør- og mediebransjen.

- At dere ikke står opp for mediene deres, men lar folk lage drit som dere fyller reklamepausene deres med, og tror at det skal funke. Det kommer aldri til å funke. Jeg vet at annonsørene betaler for å lage mase-reklame for flatene deres, men det kommer til å brenne ut hele mediet deres, og da står dere der med lua i hånda uten noe å selge, tordnet Waage til trampeklapp fra rundt 700 reklamefolk.

Les mer om kveldens vinnere: Reklametalent snapper to gull i reklame-NM med hjemmesnekret stunt - Try vinner mest

 

- Betyr innmari mye

Overfor Kampanje forteller Øyvind Waage at dette slett ikke var noe han forventet.

- Dette betyr innmari mye, dette er en bransje jeg har valgt og jeg som har valgt å bli, selv om jeg har tvilt veldig mange ganger. Og det er på grunn av alle folkene i den. Når de gir meg den, så er det verdt alt, sier Waage til Kampanje.

- Du holdt en tordentale her inne. Hvordan står det til med den norske reklamebransjen?

- Litt dårlig, synes jeg. Men det er ikke bare den norske bransjen. Mediene utarmer seg selv. De maser og maser på folk. 

I kveld ser Waage likevel frem til å feire sammen med kollegaer, og tilbakemeldingene fra salen tyder på at det kan bli en folksom feiring.

Se talen og vinnerintervjuet her:

Gullblyantens ærespris til Øyvind Waage: - Dette er verdt alt