Telenor og Anti bryter opp - ny merkevaresjef velger nytt byrå

Anti gir fra seg stafettpinnen som Telenors globale merkevarebyrå.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Anti har vært Telenors globale merkevarebyrå i over fire år, men nå er samarbeidet ved veis ende. Det bekrefter daglig leder Kristin Holst Grimstad i Anti.

- Vi har jobbet veldig strukturelt med Telenor-merkevaren i fire og et halvt år og følt at vi har gjort mye av det vi hadde lyst til å få til. Vi synes det var å tide å sende ballen videre, sier Grimstad om hvorfor de trakk seg fra konkurransen om den nye kontrakten.

- Det har vært et godt og spennende samarbeid, men vi følte at vår tid var litt over, legger hun til.

Jobben med å lande en ny designavtale har falt i hendene på Sabine Kloos, som ankom Telenor og stillingen som Senior Vice President Global Brand Management i april i år.

- Prosessen startet før jeg begynte, og det er en rutinemessig prosess vi gjennomfører hvert andre til tredje år, sier Kloos til Kampanje.

Selv om hun ikke selv har jobbet med Anti lenge, er hun full av lovord.

- Det har vært et partnerskap preget av godt samarbeid og godt arbeid, sier Kloos.

Derfor var Anti også et av byråene de ville ha med i konkurransen videre.

- Vi henvendte oss til flere byråer, både fra Norge, Asia og Sentral-Europa, og startet en åpen dialog. Til slutt valgte Anti å ikke være med i konkurransen. Så dette var ikke en avgjørelse vi tok om ikke å jobbe med dem, men de følte at det var et godt tidspunkt å ta en pause.

Valgte britisk byrå

Til slutt falt valget i stedet på britiske Design Studio.

- De utmerket seg med en imponerende portefølje med arbeid, og mye digitalt designarbeid. Med den digitale akselerasjonen vi ser nå, er det et område hvor vi definitivt ønsker å styrke vår merkevaredesign, sier Kloos.

Hun vil ikke si hvilke andre byråer som hevdet seg i konkurransen, eller om det var noen norske byråer i finalen.

- For en norsk merkevare som Telenor, har det noe å si om dere jobber med et norsk designbyrå eller ikke?

- Av det jeg har sett av arbeid fra Anti og Design Studio, tror jeg ikke det har så mye å si. Design Studio har både jobbet med globale og mer lokale merkevarer. Anti har også lagt et fantastisk fundament som vi skal bygge videre på.

Administrerende direktør i Design Studio, Paul Stafford, sier i en kommentar til Kampanje at de gleder seg stort over å inngå et langsiktig strategisk partnerskap med Telenor, som han håper vil vare i mange år fremover.

- Vi er beæret over å bistå Telenors vekst og bygge på deres allerede sterke og distinktive merkevare.

Freder Telenor-logoen

Sabine Kloos kommer opprinnelig fra Tyskland og har mer enn 25 års merkevare- og markedsføringserfaring, størstedelen innen såkalt Fast Moving Consumer Goods i selskaper som Coca-Cola og Kraft Foods. For fem år siden meldte hun overgang til telecom-selskapet Telefónica Germany og da Telenor spurte om hun var interessert i en jobb hos dem, var hun ikke vanskelig å be.

- Telenor er kjent som et bra selskap og en god arbeidsgiver, og gjennom intervjuprosessen har jeg oppdaget at Telenor ligger foran andre store telecom-aktører i å innse hvor viktig merkevare er. Jeg hadde også en personlig begrunnelse for å ta jobben, og den er at jeg forelsket meg i Norge for mange, mange år siden. Så å få muligheten til å jobbe i Oslo var prikken over i-en.

Når vi snakker sammen, befinner hun seg i München, hvor familien hennes skal være bosatt. Når, og dersom, samfunnet vender tilbake til en normalsituasjon, er planen hennes å tilbringe de fleste ukedagene i Oslo.

- Det har vært en av de mest unike onboardingsprosessene jeg har vært med på, men det har gått veldig smidig. Telenor har en veldig inkluderende kultur, det er lett å komme i kontakt med folk på telefon og video, og selskapet har vært veldig godt forberedt, sier Kloos.

Telenors nye designsjef vil ikke varsle noen store omveltninger i Telenor, og propell-logoen – som så dagens lys i 2006 – er fredet.

- Jeg ville ikke forventet noen store, fundamentale endringer i Telenor-designet, som er sterkt og ikonisk, men over tid vil det kanskje skje noen små justeringer. Selv ikoniske merkevarer trenger en oppussing nå og da.

På kort sikt vil arbeidet dreie seg om å forsterke Telenors digitale design og sørge for en helhet på tvers av tilbud og tjenester. Det kan være en farge, en logo eller en lyd som spilles av når man åpner en Telenor-app.

- Det er de små tingene som til sammen utgjør en stor forskjell, og som må være konsekvente enten vi snakker om en TV-reklame, en fysisk butikk eller en nettside.

Telenor og Anti bryter opp - ny merkevaresjef velger nytt byrå