Vest politidistrikt har hatt sin egen profil på TikTok i snart ett år nå. TikTok siden deres har over 217.000 følgere og deres 32 delte videoer har fått nærmere to millioner likerklikk. Videoene deres har over 25 millioner visninger og TV 2s God Morgen Norge lagde tidligere denne uken innslaget «Politiet er stjerner på Tik Tok». Det setter sosiale medier-rådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen spørsmålstegn ved.
Skribent og kommunikasjonsrådgiver Nygard-Hansen spør i et blogginnlegg om «Politiet bør satse på TikTok». I innlegget viser Nygard-Hansen til til NRK-saken «Politiet hyret inn tiåringer for å forstå TikTok» hvor det fortelles om tre tiåringer invitert til politihuset i Bergen for å fortelle om nettvaner, hvordan TikTok fungerer og hvordan politiet kan lykkes der.
- Aldersgrensen for å opprette en TikTok-profil er 13 år. Ekspertene politiet fikk hjelp av for å lykkes på TikTok, var ti år. Politiet burde derimot heller jobbet for å få de unge bort fra plattformen, skriver Nygård-Hansen på egen blogg.
- Hva er det du reagerer på?
- Nå er det ikke sånn at 13-års aldersgrense på TikTok er juridisk bindende, men vi som foreldre blir stadig oppfordret om å være mer restriktive på aldersgrenser når det kommer til barns bruk av sosiale medier, og da synes jeg blant annet at politiet bør gå foran med et godt eksempel, sier Nygård-Hansen til Kampanje.
- Argumentet «viktig å være der kidsa er» er litt tynt. Og om det så var veldig viktig å være der, burde de i det minste fått eksperthjelp fra noen som er gamle nok til å være der, selv om det sikkert er morsomt at de er kun er ti år, fortsetter han.