«Alle» vil lage Avinor-reklame: - Stas når 67 byråer kommer

Men maks seks byråer får lov til å delta i finalen.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Denne uken snek det seg ut et nokså stort anbud på Doffin, nettstedet der alle offentlige anbud over en viss verdi må offentliggjøres. Nå jakter stor-annonsøren nye byråforbindelser for merkevare, passasjer og marked. Verdien på oppdraget er mellom 40 og 50 millioner kroner.

Forut for offentliggjøringen av anbudet lå mange tanker og diskusjoner rundt hvordan man kunne gjøre prosessene rundt både pitsjer og byråsamarbeid mer effektivt og bra for alle parter.

Ønsket om å tenke nytt rundt både pitsjer og det endelige oppdraget gjorde at Avinor like før sommeren i år inviterte alle som var interesserte, til en egen «Dialogkonferanse» for å avdekke gjensidige forventninger. Hele 67 ulike aktører meldte seg på konferansen og nå vil selskapet benytte sjanesen til å tenke helt nytt rundt det fremtidige byråsamarbeidet. 

- Det er veldig stas når 67 byråer kommer, det viser at det har skjedd noe rundt Avinor de siste årene. Vi tenkte at vi må jo lytte til de vi eventuelt skal jobbe sammen med. Vi er jo en kompleks organisasjon, og her prøvde vi å finne hva som er fremtidens samarbeid mellom oppdragsgiver og byrå er, forteller markeds- og merkevaresjef, Ina Eldøy, i Avinor til Kampanje.

Da Avinor inviterte til en stor dialogkonferanse før sommeren deltok det som kan krype å gå av både kjente og ukjente byråer fra både reklame, PR, mediebyrå, content og teknologi- og designbyråer.

På listen over byråer og selskaper som vil ta av med Avinor dukker også konsulentgiganter Accenture, Bouvet og Sopra Steria opp. Se nesten fullstendig liste over byråer lenger ned i saken.  

Hvis man finner litt for fancy-løsninger - Grünerløkka hipster-hopster-løsninger, og tror det er hjertet i den norske folkesjela, så bommer du. Ina Eldøy

Skal ikke bare ha et reklamebyrå

Eldøy sitter i en lav, moderne sofa i en rosa nyanse. Både Eldøys jakke og notatblokk matcher Avinor-fargene på en prikk; «Er du merkevaresjef, så er du merkevaresjef», sier hun med et smil.

Hun forteller at de i denne prosessen ønsket «å vrenge» på de tradisjonelle løsningene.

- Vi ser at ting endrer seg rundt oss, samtidig er strukturen i byråene nokså lik… her er det noe som bør endres, sier hun og avviser at det kun er et reklamebyrå de på jakt etter.

- Vi skal ha nytt byrå. Mer enn et reklamebyrå som så, men de må ha tradisjonell reklamekompetanse. Vi skal ha en strategisk byråpartner som…, begynner Eldøy å si, men finner frem den solide bunken med anbudsdokumenter og setter brillene på nesen for å lese;

«Avinors nye partnerbyrå har solid strategisk kompetanse og erfaring, i kombinasjon med evnen til å finne utradisjonelle og effektfulle løsninger og kanalvalg som bidrar til Avinors mål.»

De fleste innspill og tilbakemeldinger fra Dialogkonferansen har de forsøkt å flette inn i anbudsdokumentet. Blant annet legges det opp til en relativt rask utsiling etter første prekvalifisering. Eksempelvis må byråer som slipper igjennom første nåløyet ha en omsetning på minimum 50 mill. Til slutt er det tenkt at man skal stå igjen med 4-6 byråer som må innfri på en del andre punkter og som vil testes ut på oppgaveforståelse og løsninger.

Største flyplass:

Oslo Lufthavn Gardermoen er den største flyplassen i Avinor. Foto: Andreas Lind/Avinor

- Mange prøver å bli verdensmestere i alle grener

Hvert år reiser mer enn 50 millioner passasjerer over Avinors 45 flyplasser i Norge, og de 3300 ansatte landet over bruker arbeidstiden sin, sammen med Avinors partnere, på å skape gode reiseopplevelser for alle passasjerene. Eldøy forteller at det har vokst frem et behov for å ta mer kontroll over byråsamarbeidet.

- Som kjøper av tjenester over veldig mange år, synes jeg det er på tide at våre leverandører blir kundesentriske, som oss – at de ser våre behov. Og setter det i førersetet. Da er vi villig til å tilrettelegge økonomisk for at det er mulig.

- Er dette et behov som har vokst frem over tid?

- Ja, det kan du si, men i grunnen er det mer en observasjon gjennom mange, mange år; alle har så lyst til å bli gode på så mange ting. Jeg synes ikke de som er ekstra flinke, får betalt for det. Fordi alle må slåss om kroner per time, og da blir jo resultatet at man må forsøke å bruke mest mulig timer. Jeg tror du får mer energi i samarbeidet – og bedre resultater på denne måten, sier hun.

For måten byråene fremdeles velger å organisere seg, synes hun er gammeldags.

- Jeg hører jo lyden av at det skjer endringer i byråverdenen. Glidningen fra silo til multibyråer er i gang, men det er mye å gå på. Jeg synes også at mange byråer prøver å bli verdensmestre i absolutt alle grener, og da vet vi at du sjelden blir kretsmester i noe som helst, kommenterer hun tørt.

Det er ikke drømmen å vinne kreative priser. Men det å bli sett, er viktig. Ina Eldøy

- Grünerløkka er ikke hjertet i folkesjela

I pitsjen kreves det at deltakende byråer skal ha reklamefaglig bakgrunn og skal ha erfaring med å jobbe med statlig eide selskaper tidligere. Men det er også kvalitative krav;

- Du må forstå Norge, og du må forstå by og land. Det må du dokumentere med case og med referanser. Det er viktig fordi jeg har opplevd at flere hovedstadsbyråer ikke forstår hvilke perspektiver som er ute i distrikts-Norge. Hvis man finner litt for fancy-løsninger - Grünerløkka hipster-hopster-løsninger, og tror det er hjertet i den norske folkesjela, så bommer du, sier hun direkte. 

For selv om Avinor har kommersielle krav, har de også et tydelig definert samfunnsoppdrag.

- Vi er folkets selskap, og samfunnsoppdraget handler først og fremst om at folk som bor på den ytterste nøgne ø skal kunne bo der, skape seg et levebrød der, ha et godt liv der og komme seg rundt i landet og ut i verden og ikke minst komme seg hjem igjen, sier hun. Vi i Avinor knytter mennesker til muligheter.

Her er byråene som meldte sin interesseTrangt i døra

Byråer Byråer Byråer Byråer Byråer
Accenture Dyson Drager Knowit Nucleus Sopria Next 
Amidays Eggs Kikkut OMG Synlighet
Anti Empefire Kind Norway Online Reklame The M Company 
Backlite Fanbooster Kitchen PHD The Oslo Company
Bouvet Fasett Los & Co Plan-B Trigger
Brand Studio 07 Media Mastiff  PR-operatørene Try
Budstikka Footprint McCann  Red Gruppen  Unfold
Burson-Marsteller Futatsu North Alliance Redink Very Agency 
Coxit Gambit Mediacom Rocs Vizeum
Creuna GK Medvind Schjærven Fjeldheim & Partners
Daytwo Hyper Mindshare Semway  
Design Container ICG Netlife Research SmartcomTV  
Dinamo Itch Norse Digital SMFB  

Vil avholde mini-konkurranser

Det legges opp til en endring der hovedbyrået skal sitte i førersetet, og ha det overordnede, kreative ansvaret. Men når underprosjekter skal løses, ønsker Avinor å løse dette ved å avholde mini-konkurranser som ikke skal ta mer enn en ukes tid å løse.

- Vi er jo en kjempesvær virksomhet som gjør masse digitalt og har rammeavtaler med en rekke selskaper innenfor et begrenset område. Vi bruker en del tid på å sitte og megle mellom leverandørene våre – mens vi betaler lønna deres. Det er noe ved det som jeg ikke synes er særlig smart. Målet vårt på sikt er at det skal være færre som føler seg berettiget til å synse og konseptualisere, sier hun, og legger til at de satser på at et tydelig oppdragsomfang og roller vil gi bedre løsninger.

Som eksempel nevner hun en kampanje der hele 13 ulike byråer var inne og skulle bidra i en kampanje.

- Det blir veldig mye koordinering og jobb. Vi har jo sterke meninger i miljøet i Avinor også, og det skal vi ha, men det er ikke mekling som alltid er en merkevaresjefs sterkeste side, sier hun.

Tanken er da at både småfirmaer, talenter, team som har byttet byrå og liknende kan melde seg på disse mini-konkurransene – for å sikre at de som er best til å løse oppgaven, får det. Det skal ikke være noen automatikk i at hovedbyrået får «alt».

- Hovedbyråets oppgave vil være å jobbe strategisk med merkevare og kommunikasjon og jobbe frem konsept med forslag til uttak. For mindre, spesialiserte oppdrag som for eksempel en SnapChat-kampanje, blir vi enige med hovedbyrået om oppdrag og kjører mini-konkurranse med alle de godkjente selskapene i talent-poolen. Denne består av selskaper som blir godkjent i Avinors kommende «kvalitetsordning». Hovedbyrået kan selvsagt også melde seg på, dersom de mener de er gode på det vi skal ha, sier hun.

Come fly with us:

I 2014 lanserte Avinor konseptet «Fly med oss» som byrået Creuna sto bak sammen med Avinor. Her ble alle Avinors flyplasser filmet og ble også vist som en egen programserie på TV 2. Målet var å øke kjennskapen til Avinor.

Lover millionbonus - ved effekt

Ina Eldøy brenner også for at de byråene som faktisk leverer effektiv kommunikasjon, får betalt for det. Hun forteller om en ny modell der effekt utløser millionbonus.

- Byråene skal få betalt for timene de legger inn for å løse en oppgave. Men i tillegg kan de få inntil to millioner kroner i bonus hvis de når noen definerte og avtalte KPI-mål. Da blir byrået opptatt av å skape mest mulig effekt i løsningene for å få bonus. Dette er vinn-vinn. De som bruker timene sine på å lage kommunikasjon som gir riktig effekt, skal få bedre betalt enn de som bare lager kommunikasjon, mener hun.

Det nytter ikke bare å lage kreative og morsomme løsninger som hausses opp av bransjen på prisutdelinger. Nå er det på tide å fokusere enda mer på effekt, mener Eldøy.

- Det er kjekt at bransjen feirer seg selv med gullfisker og sølvfisker, men det er jo ikke basert på resultatene til oppdragsgiver. Vi er jo en forretningsvirksomhet, og skal forløse både bedriftsøkonomiske mål og posisjoneringsmål.

- Så det er ikke viktig for dere å vinne kreative priser?

- Nei, det er ikke drømmen å vinne kreative priser. Men det å bli sett, er viktig, sier hun.

Planen er at det skal signeres kontrakt med nye byråforbindelser i januar/februar neste år. 

: Fakta Avinor:

Om: Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Avinor bidrar til reisen for omkring 50 millioner flypassasjerer årlig. Om lag halvparten av disse reiser til og fra Oslo Lufthavn.

Ansatte: 3300

Byrå i dag:  Geelmuyden Kiese er hovedbyrå-forbindelse. Avinor har også avtaler med Fasett i Stavanger, HK i Trondheim og Knowit i Bergen, samt Creuna på B2B.

Spending markedsføring per år: Ca 15-20 millioner kroner i rene tjenester. (Mye fakturering skjer via byrå)

Økonomi: Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

«Alle» vil lage Avinor-reklame: - Stas når 67 byråer kommer