TV 2 utvider forspranget i det nye TV-markedet: - Fantastisk vekst

Men TV 2 er samtidig også den største taperen i det lineære markedet.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

TV 2 fortsetter strømmeveksten i september. I september brukte alle TV-seere i snitt 13,5 minutter daglig på deres strømmetjeneste TV 2 Play. Det er en vekst på 2,5 minutter fra samme måned i fjor. Tallene kommer fra den offisielle TV-målingen til Kantar.

- Strømmeveksten vår er fantastisk. Det sier noe om at seerne er interessert i programmene våre. Det er det ingen tvil om, sier programredaktør Trygve Rønningen i TV 2.

NRK vokser ikke like raskt og TV 2 Play befester posisjonen som den største norske strømmetjenesten. TV-seerne brukte i snitt 11,4 minutter på NRK TV, nesten ett minutt mer enn på samme tid i fjor.

- Er det viktig for TV 2 å være større enn NRK i strømmemarkedet?

- Isolert sett så er ikke det viktig. Det er så mange andre ting som er viktig for oss å få til enn å slå NRK.

Det er bare TV 2, NRK og Warner Bros. Discoverys strømmetjeneste Discovery+ som måles i den offisielle TV-undersøkelsen, men Kantar gjør også en uoffisiell måling av de andre tjenestene i markedet som tyder på at også Netflix hadde en god måned i september. Disse tallene er imidlertid ikke sammenlignbare.

Les også: - NRK-sjefen har sett utviklingen lenge og liker det ikke

Her kan du se gjennomsnittlig seertid i minutter for de ulike strømmetjenesteneTV 2 Play vokser kraftig

Strømmetjeneste 2024 2023 Endring i prosent
NRK TV 11,4 10,5 + 9
TV 2 Play 13,5 11,1 + 22
Discovery+ 1,3 1,5 - 13

Tabellen viser gjennomsnittlig seertid på strømmetjenestene (VOD+Live Online). Det er kun disse tjenestene som er med i den offisielle TV-målingen til Kantar.

- Lar seg lett forklare

Veksten i strømmemarkedet kommer ikke uten kostnader. TV 2 går mest tilbake av alle i det lineære TV-markedet av alle (- 3,3 prosentpoeng) og hovedkanalen TV 2 Direkte står for mesteparten av tilbakegangen (- 2,1 prosentpoeng).

- I det store bildet så driver vi aktivt med seerforflytting fra lineært til VOD (video on demand, red. anm.), og det har vi holdt på med i noen år, forklarer Rønningen.

Han mener det er spesielt tre grunner til at TV 2 går tilbake i det lineære markedet. Den ene er at «Åsted Norge» hadde premiere senere i september i år enn i fjor, den andre er at «Jakten på kjærligheten» starter en måned senere i år og den tredje er at det var noe større interesse for fjorårets fotballkamper på kanalen.

- Kan fraværet av «Skal vi danse» også forklare den lineære tilbakegangen?

- Ja, «Skal vi danse» har et større lineært fotavtrykk enn det «Vokteren» har, men «Vokteren» gjør det bedre «on demand».

TV 2 har som kjent gitt «Skal vi danse» en pause fra TV-skjermen. Dermed er det bare NRK som går på lufta med et direktesendt underholdningsprogram på lørdagskveldene denne høsten. De siste helgene har de samlet nesten 70 prosent av alle som ser på TV med «Alle mot 1».

Les mer: «Alle mot 1» vinner TV-helgen

- Har dere gitt opp den lineære konkurransen lørdag kveld?

- Nei, på ingen måte. Når vi teller opp antall seere vi klarer å hente inn, så er vi veldig tilfredse med det, også i konkurranse med NRK. Vi er nødt til å være sterke på TV 2 Play-tjenesten vår, men føler verken at vi har gitt opp eller tapt noe.

- Er du fornøyd med en andel på 17 prosent for hovedkanalen TV 2?

- Vi vil alltid ha både høyere seertall og andeler, men totalt for TV 2 har dette vært en bra start på høsten. Vi har en lineær tilbakegang som lett lar seg forklare, så får vi jobbe derfra.

Her kan du se seerandelene til de ulike TV-gruppene i septemberViaplay er vekstvinner i det lineære markedet

TV-gruppe 2024 2023 Endring i prosentpoeng
NRK 40,4 40,7 - 0,3
TV 2 27,0 30,3 - 3,3
Warner Bros. Discovery 16,6 15,8 + 0,7
Viaplay 9,1 7,2 + 1,9
Andre 7,0 6,0 + 1,0

TV 2 utvider forspranget i det nye TV-markedet: - Fantastisk vekst