Strømmestjerne vil satse på reklamelåter: - Slipper å synge om «horer og kokain»

Petter Haga har allerede gjort flere musikalske reklame-samarbeid, men mest av alt drømmer han om et samarbeid med Orkla og merkevaren IFA.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Petter Haga (29), også kjent under artistnavnene Slam Dunk og Young Associate, har de siste årene satset tungt på kommersielle samarbeid. Artisten som har over 25 millioner strømmer og står bak hitsangene «Mango IPA» og «Vors Hos Meg», har allerede i år laget reklamemusikk for Bolt, en partylåt om rørleggerfaget for Rørentreprenørene Norge med låta «Rørlegger til jeg dør» og Grilstad. Sistnevnte hyret inn Haga rett før sommeren for å lage reklamelåt og bistå i markedsføringen i forbindelse med lanseringen av det nye produktet og salamien Familia.

- Siden 2015 har jeg laget kommersiell musikk med mål om å lage hits. Jeg har jobbet analytisk og kreativt for å nå ut til lyttere. Og i starten helt uten penger til markedsføring eller følgerbase å lene meg på, sier Petter Haga til Kampanje.

Han er utdannet sivilingeniør fra Indøk NTNU, og har drevet med musikk på si i over ti år. I 2021 fikk han sitt virkelige gjennombrudd med hiten «Mango IPA» som noterte seg på Topp 50-listen og som sammen med remixen nå nærmer seg ti millioner streams.

- Den sangen åpnet mange dører som tidligere hadde vært stengt, forteller han.

I etterkant av hiten har det blitt en rekke store samarbeid med artister som blant andre Jesper Jenset, Bendik, Vidar Villa, Kevin Lauren, Adrian Sellevoll, Oral Bee og Mr. Pimp-Lotion.

I høst har Petter Haga også laget låta «Gaffelbyrå» som er et bestillingsverk fra Klingit.

Les mer: Svensk byrå-utfordrer med stikk til norske «gaffelbyråer»

Fremtidsrettede annonsører vet at underholdende markedsføring skjærer gjennom «støyen». Petter Haga, artist, låtskriver og foredragsholder

- Mulighetene i reklamebransjen er uendelige

Det var først i 2023 ideen om å henvende seg til bedrifter ble født. Haga sier han liker å lage låter om temaer som både han og mange kan relatere seg til innenfor næringslivet. Det startet med en sang som handler om en nyansatt som får ansvaret for årets julebord, men mister seg selv i rollen som «Head of Event».

- Oppfølgeren ble den dystopiske humorlåten «Fot i Bakken», om sjefen som alltid kaller inn til møter fredag ettermiddag uten agenda. Låten gikk viralt både på Instagram, TikTok og LinkedIn.

Begge låtene ble laget for egen promotering inn mot bedriftsmarkedet.

- På den måten har bedrifter med trygghet kunne booke meg inn til å lage låter for dem, sier Haga.

Hagas første kommersielle låtsamarbeid ble sluppet før sommeren, med låta «Intern på en Bolt».

- Det var et morsomt og vellykket samarbeid og kampanjen har godt over 200.000 organiske visninger. Vi har allerede begynt å se på mulighetene for et større langsiktig samarbeid, forteller han.

- Hva er det som fascinerer deg med reklamebransjen?

- Jeg kommer fra startupverdenen, og har alltid likt å tenke nytt og kreativt. Det er kanskje klisjé, men mulighetene i reklamebransjen er uendelige. Når jeg treffer folk og selskaper som tør å satse på noe nytt og annerledes blir jeg veldig gira, sier Haga.

Drømmer om et Orkla-samarbeid

Haga selv har sanket over ti millioner visninger på TikTok og Instagram det siste året – og har mye egen erfaring med bruk av disse kanalene til kommersielle samarbeid.

- Fremtidsrettede annonsører vet at underholdende markedsføring skjærer gjennom «støyen», som gir bedre rekkevidde og resultater for kampanjene. Det er veldig givende å lage annonser som seere og kunder faktisk liker og ønsker å interagere med. Dette smitter også positivt over på merkevarene.

- Er det lønnsomt å lage reklamesanger?

- Økonomisk er det vel som å lage russesanger, uten å måtte synge om «horer og kokain».

Selv om det kanskje kan virke sånn – er ikke Mango IPA-sangen et resultat av et samarbeid med Hansa. Det setter reklamefobudet mot alkohol en stopper for.

- Jeg har ikke fått betalt av Hansa for å lage sangen, men jeg skulle ønske det, for jeg er ikke i tvil om at sangen min har økt salget av Mango IPA, sier Haga.

Hansa Mango IPA ble først lansert som en limit edition i et gitt volum, og har derfor vært borte fra markedet i enkelte perioder.

- Hvilken effekt sangen han hatt, er vanskelig å vite/måle, men jeg vil likevel si at vi synes det har vært positivt med oppmerksomheten Petter har bidratt til, på eget initiativ, sier kommunikasjonsdirektør i Hansa, Stina Kildedal-Johannesen, til Kampanje.

- Er det noen annonsører eller merkevarer du drømmer om å jobbe med?

- Jeg har i tre år forsøkt å selge inn «Mango IFA» til Orkla. De har ikke vist interesse, men jeg har heller ikke vist tegn til å gi meg, ettersom det nærmeste til Mango IPA er Mango IFA, sier Haga.

Han har til og med hyret inn en grafisk designer som har laget forslag til produktdesign.

- Jeg har vært i dialog med flere høyt opp i Orkla Confectionery & Snacks, men de har sagt at timingen ikke har vært riktig for dem. Sannsynligvis er de nok bare redde for at salget skal sprenge produksjonskapasiteten deres, fleiper han.

- Men en dag vet jeg at det kommer til å skje, sier han bestemt.

Mener alvor:

Artist Petter Haga drømmer om et kommersielt samarbeid med Orkla og har foreslått produktet «Mango IFA». Han har klokketro på ideen og har til og med hyret inne en grafisk designer som har laget forslag til produktdesign.

Strømmestjerne vil satse på reklamelåter: - Slipper å synge om «horer og kokain»