Trigger med PR-seier nummer ni i Byråprofil: - Dette er fortjent

BYRÅPROFIL 2024:
Byrået fortsetter å sanke trofeer og har nå tronet øverst blant PR-byråene fire år på rad

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Torsdag kveld gikk Kampanjes event Byråprofil av stabelen på Hotel Continental l i Oslo sentrum. Her ble årets byråer i seks forskjellige kategorier kåret, i tillegg til samlekategorien «Årets byrå».

I kategorien «Årets PR-byrå» er det nok en gang Trigger som topper kåringen. Dermed kunne en nervøs byråleder endelig senke skuldrene og slippe jubelen løs.

- Jeg er like bak spent hvert år, sier Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen.

- Men hvis du spør meg om jeg er overrasket, så er svaret: egentlig ikke. Vi er jævlig gode om dagen, så vi velger å ikke være ydmyke. Dette er fortjent!  

Dette er fjerde året på rad at de stikker av med seieren, og den niende gangen totalt siden kategorien ble innført som en del av Byråprofil i 2013.

Siden den tid er det kun Zynk som har klart å tukte Trigger med sine seiere i perioden 2018 til 2020. Siden den gang har derimot Trigger stått solid på topp, og de seneste årene er det Try Råd som har pustet Trigger i nakken, med en andreplass både i fjor og i år. I 2017 delte for øvrig Zynk og Trigger førsteplassen.

Les mer: Try setter ny rekord i Byråprofil: - Fallhøyden blir større og større

- Konkurransekraft er avgjørende

Trigger-sjefen mener suksessen i Byråprofil er et tegn på konkurransekraften til byrået.

- Jeg er ansvarlig for Trigger og vår leveranse og jeg vet at det å ha konkurransekraft er avgjørende for å komme i posisjon, både når det gjelder å vinne kunder og å vinne folk, sier Bente Kvam Kristoffersen til Kampanje.

Det har ikke gått henne hus forbi at Trigger er det eneste byrået som klarer å holde Try-huset unna seieren i en kategori de konkurrerer i.

- Når du ser på alt Try vinner, så er det en prestasjon å stå imot Try. Det er ekstra spennende at et mindre byrå kan gjøre det, og det tror jeg Try også synes.

Her kan du se de ti beste i kategorien «Årets PR-byrå» i Byråprofil 2024Trigger med seier fire år på rad

Plassering Byrå Fjorårets plassering
1. Trigger (1)
2. Try Råd (2)
3. Corporate Communcations (6)
4. Apeland (3)
4. WergelandApenes NY
6. Rud Pedersen NY
7. Kruse Larsen (5)
8. Zynk (3)
8. First House (9)
10. Nucleus NY

Et byrå får betegnelsen NY når det ikke var på topp ti-listen i fjor.

I år er det en delt fjerdeplass og en delt åttendeplass i denne kategorien.

Corporate Communications klatrer

Som tidligere nevnt er det Try Råd som er nærmest Trigger i år på listen over PR-byråene, slik som i fjor med sin andreplass. Bak Try Råd klatrer Corporate Communications opp til en tredjeplass rett foran Apeland, som tok denne pallplassen i fjor, og som i år ender på en delt fjerdeplass med Wergeland Apenes.

Sistnevnte er også ny på topp fem-listen.

Det betyr at både Zynk og Kruse Larsen er utenfor listen i 2024. I fjor kom de henholdsvis på delt tredje- og femteplass. 

Trigger og Try Råd er for øvrig de eneste PR-byråene som er representert på topp-ti-listen over alle byråer. Der ender Trigger på en sjetteplass og Try Råd på en åttendeplass.

Byråprofil 2024: Fakta om undersøkelsen

Byråprofil har vært gjennomført blant norske annonsører siden 1970-årene. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene. I år er Byråprofil gjennomført av Kantar i samarbeid med Kampanje for 35. gang. Undersøkelsen inkluderer fem byråtyper; Reklame, PR, mediebyråer, content/performance, teknologi/digital tjenestedesign og event.

Respondentene vurderer alle byråer under ett, og alle respondenter har således kunnet vurdere alle typer av byråer. Kun de som er involvert i kjøp av ulike typer byråtjenester, eller har god kjennskap til markedet, får vurdere byråer innenfor en gitt «byråklasse» som for eksempel reklamebyråer, mediebyråer etc.

Et byrå må ha minst 20 vurderinger for å komme med i rangeringen. Det er ingen grense for hvor mange byråer man kan vurdere. Kravet er som tidligere at man må kjenne godt/noe til et byrå for å kunne evaluere det. Det holder altså ikke å kun kjenne navnet på et byrå.

Totalt 64 byråer er med i målingen, og 60 byråer hadde nok antall vurderinger til å bli rangert.

Bak rangeringen i Byråprofil 2023 ligger 5.796 byråvurderinger og over 23.184 svarresponser.

Rangeringen gjøres med bakgrunn i en beregnet indeks bestående av byråenes omdømme og kjennskap i markedet hvor omdømme betyr desidert mest. Byråets omdømme følger Kantar sin globale og veldokumenterte tilnærming (TRI*M) for denne type målinger og måles ved fem omdømmerelaterte spørsmål. I tillegg vektes resultatene som ligger bak totalrangeringen i forhold til andelen kunder/ikke-kunder som har svart for hvert byrå.

For alle byråklasser må man ha hatt en byråinntekt på 30 millioner kroner eller mer siste kalenderår for å bli målt. Alle byråer må ha lagt bak seg et helt driftsår (12 mnd.). Byrået må ha synlige/ tydelige rikskunder i kundeporteføljen.

Trigger med PR-seier nummer ni i Byråprofil: - Dette er fortjent