Sannum & Bergestuen til topps i Småbyråprofil: - Har åpenbart en effekt

BYRÅPROFIL 2023: Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen knuser konkurrentene i samme vektklasse på kjennskap.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det tre år gamle kommunikasjonsbyrået Sannum & Bergestuen gikk til topps i historiens andre utdeling av Småbyråprofil på Byrådagen torsdag kveld. Byrågründerne hadde begge tatt turen til Hotel Continental for å ta imot prisen.

- Vi ble veldig positivt overrasket, sier Svein Tore Bergestuen til Kampanje.

- Så vil jo kanskje noen mene at det har vært litt mye Sannum og Bergestuen i monitor, men det har åpenbart en effekt at vi deltar i samfunnsdebatten og er med i det offentlige ordskiftet.

- Og så vil jeg understreke at selv om navnene våre står på døra og i logoen vår, så er suksessen i Sannum & Bergestuen et resultatet av innsatsen fra en herlig gjeng av kollegaer og ikke minst; et partnerskap der Maria Nakken og Kristine Meek er helt avgjørende, sier Eva Sannum.

I tillegg til å drive byrå, leder Sannum og Bergestuen den mediekritiske podkasten «Tur & Mediekjør» som jevnlig høster omtale i norske medier.

Småbyråprofil er – som navnet tilsier – en mindre versjon av Byråprofil for byråer som ikke er store nok til å delta i den ordinære undersøkelsen. Ideen kommer fra Per Kristian Voss Halvorsen i reklamebyrået Ring 2, som for to år siden utfordret Kampanje og Kantar på å lage en undersøkelse for de minste byråene.

I motsetning til Byråprofil, som måler kjennskap og omdømme, med hovedvekt på omdømme, måler Småbyråprofil kun kjennskap. Respondentene er de samme, nemlig norske over 600 norske annonsører.

Les mer om årets resultater: Try vinner Byråprofil for 21. gang – bak dem skjer det store endringer

- Har et kompromissløst fokus

Når det kommer til kjennskapen de har i markedet, er ikke Bergestuen fremmed for at de drar nytte av at byrået bærer gründernes navn.

- Eva har jobbet i bransjen i mange år og er jo kjent for annonsører og kunder. Det er lettere å huske et selskap som bærer navnet på en profil sammenlignet med andre byråer, som har mer generiske navn, sier han.

- Det er kanskje derfor dere har valgt dette navnet?

- Nei, navnet kom som en følge av litt lite kreativitet. Det var aldri noen tanke om at det skulle bli et byrå heller. Tanken i starten var at det var Sannum og Bergestuen som skulle på jobb sammen. Tre år senere er vi noe annet.

I dag teller Sannum & Bergestuen åtte ansatte og fire tilknyttede partnere.

- Oppskriften på vår foreløpige suksess, er at vi har et kompromissløst fokus på at vi skal ha det gøy på jobben. Med hverandre, med kundene våre og med oppgavene, sier Sannum.

Les mer: Sannum og Bergestuen åpner dørene for nye hjelpere - knytter til seg tidligere GK-kollegaer

Ute av konkurransen

I likhet med fjorårets vinner av Småbyråprofil, Tante Randi, er Sannum & Bergestuen nå ute av denne kategorien. Her er nemlig regelen at man bare kan vinne én gang, i motsetning til Byråprofil, der Try innkasserte sin 21. seier torsdag.

For å bli med i den ordinære undersøkelsen, må byråene ha en omsetning på over 30 millioner kroner, sånn som reglene er i dag. Legger man 2022-tallene til grunn, innebærer det en dobling for Sannum & Bergestuen.

- Er det en ambisjon å bli med der?

- Vi skal ikke si at vi aldri kommer dit, men vi er opptatt av å finne prosjekter som er i tråd med styringsverdiene vi har, at det skal være gøy, viktig og lønnsomt. De tre tingene er viktigere enn topplinjevekst, sier Bergestuen.

Det var Trigger som vant PR-kategorien i Byråprofil torsdag.

Les mer: Ekte hat-trick for Trigger: - Toppen er beinhard

SmåbyråprofilDisse småbyråene er mest kjent i markedet

Plassering Byrå Prosent
1. Sannum & Bergestuen 42
2. Flokk Media 23
3. Oslo Reklamebyrå 21
4. Færd 21
5. Ring 2 17

Sannum & Bergestuen til topps i Småbyråprofil: - Har åpenbart en effekt