JCP stakk av med Byråprofils første eventpris: - En klapp på skulderen

- Jeg tenker det er på tide å anerkjenne event som en kanal på lik linje som de andre, sier Gjermund Hellan i JCP Event.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

For første gang i historien ble eventbyråene løftet frem på «Byrådagen» 2023. Torsdag kvelds prisdryss ble arrangert på Hotel Continental i Oslo og er resultatet av Byråprofil-undersøkelsen som måler byråenes krefter innen omdømme og kjennskap. 

Byrådagens første eventpris gikk til JCP og ble tatt imot av event-sjef Gjermund Hellan og administrerende direktør Lars Terje Grorud

- Det var skikkelig gøy, vi er veldig glade for det. Det er en klapp på skulderen til alle som jobber her, spesielt nå som det er høstkjipt og mørkt ute. Så dette var en veldig hyggelig overraskelse, sier Hellan til Kampanje.  

Les mer om årets resultater: Try vinner Byråprofil for 21. gang – bak dem skjer det store endringer

- Det er på tide å anerkjenne event som en kanal

I motsetning til Byråprofil, som måler kjennskap og omdømme, med hovedvekt på omdømme, er Byråprofils eventpris i år kun basert på kjennskap. Respondentene er de samme, nemlig norske over 600 norske annonsører.

JCP-sjefen mener det er på tide at Byrådagen-døren åpnes for eventbyråer.

- Jeg håper eventbyråene blir inkludert som en fullverdig pris fremover - det hadde vært kult.

- Har det noe for seg å bli målt på linje med reklame- og mediebyråer?

- Så lenge det er omdømme og persepsjon man blir dømt på, så er det veldig relevant. Event som kanal har vokst og blir stadig større, og norske eventbyråer er i verdenstoppen. Selv om det kanskje får litt lite oppmerksomhet her hjemme, vinner norske eventbyråer store internasjonale priser nesten hvert år og konkurrerer med de største. 

- Jeg tenker det er på tide å anerkjenne event som en kanal på lik linje som de andre.

JCP kan i høst feire 25 år på markedet.

Les mer: JCP begynte som et inderlig ønske om en cruiseferie - nå fyller selskapet 25 år

Vurderer fullverdig eventmåling

Byråprofil-undersøkelsen strekker seg langt tilbake i tid og ble første gang gjennomført i 1970. Dette var den 34. gangen Kampanje og Kantar gjennomførte undersøkelsen, som har vært i utvikling opp gjennom årene. Event-kategorien er foreløpig ikke plantet som en fast kategori ennå. 

- Eventbransjen er en kategori som vi har vært nysgjerrige på lenge, så i år åpnet vi døren forsiktig inn mot denne bransjen for å gjøre en første kjennskapsmåling av de største eventbyråene på markedet. Selv om denne målingen ikke er en fullverdig Byråprofil-måling, kan vi likevel si at undersøkelsens første eventpris går til JCP, sier ansvarlig redaktør Knut Kristian Hauger, i Kampanje.

- Hvorvidt vi vil innlemme eventbyråene i den ordinære undersøkelsen i fremtiden, er noe vi definitivt vil vurdere frem mot neste undersøkelse i 2024.

JCP stakk av med Byråprofils første eventpris: - En klapp på skulderen