Slutter i mediebransjen etter over 20 år: - Ingen hemmelighet at det er tøft

- Jeg må innrømme at det føles rart å gå ut av mediebransjen og til «den andre siden», sier Lillian Vatnøy. Nå forlater hun TV 2.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Etter over tjue år i mediebransjen åpnet det seg en ny dør for Lillian Vatnøy, som rett over nyttår blir Huseiernes nye kommunikasjonssjef.

- Det er skikkelig stas og jeg gleder meg. Det er motiverende å skulle jobbe for en medlemsorganisasjon, og å skape kommunikasjon som er nyttig for absolutt alle, sier Vatnøy til Kampanje.

Hun har vært journalist, kommunikasjonsrådgiver og leder største deler av karrieren og begynte som journalist i Avisen Hadeland, allerede som 15-åring. Siden har hun jobbet for en rekke store mediehus, blant andre NRK, Dagbladet, TVNorge og sist som leder for kommunikasjon og lanseringsstrategi i TV 2. Vatnøy har hatt flere roller i TV 2 og begynte som promosjef tilbake i 2015.

- Jeg har vært i TV 2 i åtte og et halvt år - som er lengst av alle mine arbeidsforhold, så det føles greit å flytte på seg. Dette jobbyttet har ikke noe med TV 2s situasjon å gjøre, forsikrer hun.

Les mer:  TV 2-veteraner vil ikke slutte: - bør ikke støvsuge redaksjonen for 60-åringer  

Tidligere i høst varslet TV 2-sjef Olav T. Sandnes at mediehuset må ha et kostnadskutt på 400 millioner kroner, og senere ble det kjent at alle over 60 år, eller de som fyller 60 i år - har fått tilbud om gavepensjon. Det er så langt ikke kjent om noen har takket ja, og organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vinfeld ville verken bekrefte eller avkrefte dette i oktober.

- TV 2s økonomiske situasjon og kuttene organisasjonen står foran har ikke påvirket min beslutning, men det er ingen hemmelighet at det er tøft i mediebransjen om dagen. Jeg skal innrømme at jeg ser fram til å gå over til en sektor der man ikke står i de samme utfordringene, forteller hun.

- Journalisthatten må definitivt på

I tillegg var det full klaff på alle punkter da Huseierne lyste ut stillingen.

- Den sjekket av alle kriteriene mine. I løpet av karrieren har jeg jobbet med mye forskjellig, blant annet journalistikk, PR, markedsføring og kommunikasjon, og da jeg tok et faglig påfyll innen strategisk kommunikasjon i fjor, ble det helt tydelig for meg at det er dette jeg skal jobbe med.

Uavhengig av fagfelt er det alltid historiefortelling som har ligget hjertet hennes nærmest.

- Jeg har alltid vært en boknerd og jobbet med formidling hele livet. Det å holde en rød tråd gjennom historier som treffer mottakerens hjerte er det som alltid har drevet meg. Jeg gleder meg til å spisse budskap, løfte gode historier og skape verdi for alle landets huseiere.

Hun synes det blir rart å forlate mediebransjen etter over tjue år.

- Jeg har ikke vært journalist alle disse årene, men jeg har stort sett holdt meg i mediebransjen hele arbeidslivet. Jeg må innrømme at det føles rart å gå ut av mediebransjen og til «den andre siden», selv om det er kommunikasjon jeg har jobbet med også i TV 2. Det er en helt annen bransje i dag enn hva den var da jeg begynte som 15-åring. I TV 2 har vi gått fra å være en stor fisk i en liten dam, til å være en liten fisk i en stor dam. Kampen om oppmerksomhet og konkurransen mellom mediene er tøffere enn noen gang og alle nye teknologiplattformer gjør heller ikke kampen enklere.

Vatnøy sier hun kommer til å få god nytte av journalisterfaringen i jobben som kommunikasjonssjef. 

- Når du jobber med kommunikasjon er det alltid nyttig å ta rollen som «djevelens advokat». Er budskapet ditt faktisk interessant og verdifullt for mottaker, eller er du mest opptatt av det du selv har på hjertet? Derfor ser jeg på det som en styrke å komme inn med journalisterfaring, og erfaring med å stille gode, utfordrende spørsmål. I tillegg har kriteriene for hva mediene prioriterer også blitt tøffere, og innsalgene må være bedre enn noensinne hvis du skal klare å bryte lydmuren. Journalisthatten må definitivt på også i den nye hverdagen.

- Egnet til å lede enheten

Generalsekretær i Huseierne, Morten Andreas Meyer, er svært glad for at Vatnøy skal lede kommunikasjonsavdelingen fra januar.

- Vi er veldig glade for å få henne på laget. Hun tar med seg bred faglig bakgrunn, som er midt i blinken for vårt behov for å bygge en enda sterkere kommunikasjonsenhet i organisasjonen. I tillegg til hennes menneskelige kvaliteter som gjør henne egnet til å lede enheten, sier Meyer, til Kampanje.

Vatnøys motivasjon og engasjement for stillingen var også avgjørende.

- Gjennom rekrutteringsprosessen opplevde vi at hun virkelig brenner for vår viktigste oppgave som er å gjøre hverdagen for landets boligeiere så enkel som mulig. Gjennom god kommunikasjon skal enheten skape forståelse for hvor viktig den norske boligmodellen er, og verdiene som gjør at alle med vanlig jobb og inntekt kan kjøpe, og eie egen bolig.

Slutter i mediebransjen etter over 20 år: - Ingen hemmelighet at det er tøft