Tise vokser på reklamesalg - har gått fra to til 17 millioner på fem år

Den norske appen har fylt på med 60 nye annonsører i 2023: - En bekreftelse på at vi skaper verdi, sier salgssjef.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Jeg tror det mest unike med vårt annonseunivers er det enorme engasjementet blant målgruppen, sier leder for Tise Advertising Norge, Marte Bruset Lunde til Kampanje.

Så langt i år har annonseplattformen hentet 60 nye annonsører, til tross for at reklamebransjen opplever store utfordringer, kutt, permitteringer og nedbemanning. 32 av disse er norske annonsører - resten kommer fra markedene i Sverige, Danmark og Finland. 

- «Tiserne» interagerer med innholdet enten det er Ark som oppfordrer til leselyst, Plan som forteller om kvinners rettigheter eller Nordea som bidrar med rådgivning rundt økonomi og bærekraft. Mye av suksessen handler nok om at vi jobber kreativt med å treffe brukerne i riktig modus med riktig budskap - på et språk de forstår, sier Lunde.

Litt fart i topplinjen kan saktens komme godt med i Tise som på to år har tapt over 122 millioner kroner.

Les også: Kjempetap i Tise – toppsjefen tror på lønnsomhet om noen år

Øker reklameomsetningen

Annonsesamarbeidene varierer fra større strategiske partnerskap til enkeltstående prosjekter av mindre skala og selskapet er nå på vei mot en reklameomsetning på 17 millioner kroner i år. For fem år siden lå denne omsetningen på to millioner kroner.

- Vi har vokst jevnt og trutt og skiller oss ut i form av å være en distribusjons- og engasjementsplattform der vi skreddersyr kreative og engasjementskapende kampanjer slik at det passer inn i våre kanaler, og ikke nødvendigvis oppleves som reklame, sier nordisk salgssjef i Tise, Karoline Linnea Svenungsson Høydal.

Hun sier at de opplever at flere stadig blir mer bevisste på hvor de ønsker å annonsere.

- Mye på grunn av personvern, men også det etiske og juridiske. Bærekraft i markedsføring har også blitt en større del av overordnet CSR-strategi (corporate social responsibility, bedriftens samfunnsansvar, red. anm.), for mange, og da er Tise et godt alternativ, særlig for de som vil nå unge kvinner, sier hun.

I annonseuniverset inngår «Cash Store», som er Tise sin hoveddestinasjon for konverteringer, kampanjer og engasjement. På denne plattformen kan Tiserne handle med såkalte «Tise Cash», som er den norske appens egen valuta.

I Cash Store jobbes det strategisk med flere av annonsørene, blant annet med events, co-branding, kreativ kampanjeutvikling, innholdsproduksjon og spredning på tvers av Tise-destinasjoner. Den svenske skjønnhetsgiganten, Lyko er en av annonsørene med profil i appen med 32.000 følgere.  Andre annonsepartnere i dette universet er Plan, Fabel, Storytel, Podimo, HelloFresh, Hyre, Posten og Squeeze.  

De siste par årene har den norske appen også fått større fotfeste på tvers av Norden.

- Mange av annonsørene våre anser det som en fordel at vi er til stede i flere markeder. Vi har egne lokale teams som tilpasser innhold og utvikler kreative kampanjer som vil fungere lokalt.

Merker tøffere tider

Selv om reklameomsetningen ligger an til å bli rekordhøy i år, har heller ikke Tise sluppet unna at flere annonsører har skrudd ned budsjettene.

- Mange annonsører velger kun det som er helt nødvendig, og skrur ned trykket på merkevarebyggende kampanjer, eller langsiktige og strategiske kampanjer og samarbeid. Det ville utvilsomt blitt et bedre år hvis vi var inne i oppgangstider, sier hun.

Høydal spår at det generelle reklamemarkedet vil forbedre seg neste år, og spår videre vekst i antall brukere for Tise.

- Vi er i ferd med å innta en posisjon som annonsekanal og strategisk samarbeidspartner i alle markeder. Så langt i år har vi hentet 60 nye annonsører totalt, mens 40 har fortsatt kundeforholdet fra i fjor. Det betrakter vi som en bekreftelse på at vi skaper verdi for annonsørene våre, sier salgssjefen.

 

Tise vokser på reklamesalg - har gått fra to til 17 millioner på fem år