Lottos nye huskatt faller kraftig på Reklamebørsen: - Skuffende

Risotto inntar jumboplassen over Lotto-filmer som er målt i Reklamebørsen.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Tidligere i høst erstattet Norsk Tipping Lotto-hunden Otto med katten Risotto. Katten har mildt sagt hatt store potesokker å fylle, men klatret likevel til topps på parameterne «oppmerksomhet» og «effektivitet» med sin første film der Risotto plutselig befinner seg i et hjem med ferske Lotto-millionærer. Filmen fikk i tillegg gode plasseringer på en rekke andre parametere, deriblant en solid andreplass på «liking». Det var likevel flere som mislikte flmen enn Norsk Tipping er vant til.

Les mer: Lottos nye stjerne splitter publikum- Mills klatrer til topps i reklamebørsen

I den andre filmen i serien får det norske folket se Risottos betraktninger på hva en Lotto-premie kan brukes til, som for eksempel en balkong. 

Reklamebørsen for oktober viser at det norske folk ikke er så altfor begeistret over filmen. Kun 21 prosent av de spurte sier at de liker filmen bedre enn annen reklame, mot 33 prosent forrige måned.

- Med 21 prosent positive scorer filmen bare marginalt svakere enn snittet i Reklamebørsen i 2023, men sett mot andre Lotto-filmer vi har målt de siste ti årene, så scorer denne filmen klart svakest, sier innsiktssjef i Essence Mediacom, Håvard Ose

Her kan du se den andre filmen i serien: 

- Det laveste vi har målt for Lotto

Ose peker på at en mulig årsak på til at filmen ikke scorer sterkere kan være hovedpersonen selv, nemlig Risotto.

- Man ble kanskje mer sjarmert av hunden Otto enn man blir av Risotto, sier han 

- I tillegg bryter nok det å realisere en jordnær balkong-drøm litt med hva man er vant til å se i Lotto-millionær kommunikasjonen, legger Ose til. 

Filmen scorer heller ikke så godt på «oppmerksomhet». 32 prosent av de spurte sier at de husker filmen. 

Innsiktssjefen tror det kan henge sammen med at filmen gikk med det aller laveste trykket på TV på måletidspunktet.

- Når det er sagt så er 32 prosent oppmerksomhet det laveste vi har målt for Lotto i Reklamebørsen, og den leverer både lavere og mindre effektiv oppmerksomhet enn andre Lotto-filmer som har vært målt etter tilsvarende TV-trykk de siste årene, sier Ose.

- Vil gi katten flere sjanser

Markeds- og kommunikasjonssjef i Norsk Tipping, Tove-Kristin Liberg sier til Kampanje at de har høy positiv liking som mål for alle uttak av reklamefilmer. 

- Reklamekonseptet «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer» er et av Norges lengstlevende der liking har betydd og betyr mye for konseptets suksess, sier Liberg. 

Hun legger til at konseptet har tradisjon for å vise «litt crazy - små og store drømmer».

- Denne gangen er det fokus på et urbant, ungt par som oppgraderer tilværelsen sin. Noe Risotto er svært fornøyd med for å kunne ha mamma’en sin for seg selv. Det er selvfølgelig skuffende at den andre filmen i serien ikke likes like godt, sier markeds- og kommunikasjonssjefen. 

Selv om filmen ikke har falt helt i smak hos publikum, har Norsk Tipping ingen planer om å avlive Risotto riktig enda. Liberg har tidligere sagt at de kommer til å gi katten «flere sjanser til å sjarmere det norske folk». 

Hun forteller at de allerede denne uken er ute med to nye filmer i serien. 

- Vi håper at disse vil gi konseptet mer positiv liking og oppmerksomhet. Det vil også komme en julevariant, sier Liberg. 

- Innsiktssjef i Essence Mediacom, Håvard Ose, peker på at hunden Otto kanskje var mer sjarmerende enn katten Risotto. Hva tenker du om det? 

- Noen liker hunder og andre liker katter, sier Liberg.

- Otto sjarmerte med sitt naive hundefokus, men Risotto har en katts personlighet - er mer utspekulert og kul. Katter er litt sære dyr og dette kommer frem i mangfoldet av filmer, avslutter hun. 

Det er reklamebyrået Pol som står bak Norsk Tippings Lotto-reklamer.

 

Lottos nye huskatt faller kraftig på Reklamebørsen: - Skuffende