Lite trondheimsbyrå fikk kjempeoppdrag på bordet: - En stresstest for å se om byrået fungerer eller ikke

Danske Bank står overfor en enorm transformasjon. Trondheimsbyrået Pitch, bestående av ti ansatte, skal formidle budskapet.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- Forutsatt at prosessen blir godkjent av konkurransetilsynet, så skal 280.000 kunder skal flyttes fra Danske Bank til Nordea, sier Ole Kristian Hansen, markedsdirektør i Danske Bank.

Flyttingen er en del av den Danske Banks nye strategi, som er å satse hardt på bedriftsmarkedet. Hansen forteller at 2024 er året hvor de kjører salgsprosess på privatmarkedet og en oppbyggingsprosess på bedriftsmarkedet.

- Vi blir en forretningsbank for næringslivet i Norge på lang sikt. Det er også strategien vår frem mot 2028, kalt Forward’28. En strategi som peker ut Norge som et vekstmarked på bedriftssiden. Vår ambisjon er å bli en forretningsbank for det lange løp med regionale røtter og klare og tydelige vekstambisjoner, forteller han. 

Hansen legger ikke skjul på at det har vært tøffe prioriteringer, og at valget kommer som en følge av at de ser ta det er mer lønnsomt å legge mer kraft i bedriftsmarkedet.

Han forteller videre at de nå er i gang med å informere offentligheten om transformasjonen gjennom den første av flere kampanjer.

- Dette er starten. Vi har drevet med bank i Norge siden 1859. Vi drive med bank i Norge i fremtiden også, men på en litt annen måte. Men nå har vi et behov for å fortelle hva det er vi satser på, og det ganske hurtig, sier Hansen.

Til å bistå i kommunikasjonsarbeidet har banken hyret inn byrået Pitch. Pitch fylte for noen uker siden ett år og har kontorene sine i Trondheim. Byrået består av ti ansatte, hvor av én av dem er byråleder, Øyvind Krag Ingul.

- Dere er ti personer og fått denne kampanjen på bordet. Dere har ikke tatt dere vann over hodet?

- Mange av oss har heldigvis jobbet i reklamebyråer ganske lenge, men det du tar opp er et poeng. Det er en stresstest for å se om byrået fungerer eller ikke, sier Krag Ingul.

Kampanjen gikk på luften i går og skal på i alle kanaler med unntak av TV og radio.

Markedssjef:

Ole Kristian Hansen forteller at de har pushet Pitch, men at de har klart å levere til hver eneste deadline.

- Vi har pushet dem hardt

Krag Ingul forteller at samtlige i byrået har vært involvert i arbeidet med kampanjen.

- Det er en stor kampanje som skal ut på mange flater og i mange formater. Men teamet holdt, og vi har ikke vært forsinket med en eneste ting. Så det har fungert og det har vært en super utfordring, sier byrålederen.

- Det har vært veldig gøy å se at vi som relativet nyoppstartet klarer å få det ut på den måten vi har. Vi er stolte av det, og skal feire dette neste uke, legger han til.

- Hvordan har det vært å jobbe med dette? Har det bare vært stressende?

- Dette er noe vi kaller positivt stress. Det har vært fantastisk å få denne muligheten. Som et ganske nytt byrå i Trondheim så gjør dette oss stolt, sier Krag Ingul.

Hansen forteller at byrået har all grunn til å feire litt nå.

- Vi vet vi har pusha dem ganske hardt på deadliner, og det har de levert på. Det er en fin test av et nytt byrå for å se om de er i stand til å ta en sånn aktivitet med den bredden og størrelsen den har, sier han.

- Vi har også et knallsterkt kommersielt miljø internt hos oss. De har stått på dag og natt for å få kampanjen opp å stå på så kort tid, men uten Pitch og Carat hadde ikke dette gått, legger han til.

Byråleder:

Øyvind Krag Ingul, byråleder i Pitch, er stolt av teamet som har jobbet med kampanjen.

Bruker egne ansatte

I kampanjen som nå er ute profilerer Danske bank egne ansatte.

- Jeg vet ikke om det er så mange som har forsøkt å skape sine egne profiler på samme måte som vi har gjort, sier kommunikasjonsdirektør i Danske Bank, Silje Linnerud Næss.

- Alle banker har sine talspersoner og det tradisjonelle oppsettet med sjefsøkonomer, forbrukerøkonomer også videre. Men dette er folk som er i kundelinja og møter kundene hver dag, legger hun til.

Hun forteller at dette har ført til stolthet blant de ansatte.

 - Det er veldig kult å profilere de flinke folkene våre. Hos oss er alle på A-laget, sier Linnerud Næss. 

Krag Ingul forteller at bruken av egne ansatte har vært en del av strategien for å oppnå troverdighet. I tillegg til troverdighet har også klarhet vært viktig i dette første steget av kampanjeløpet.

- Hva har vært viktig å fokusere på?

- For oss er det trygghet og troverdighet rundt dette at banken fortsatt skal være offensiv og en samarbeidspartner for bedriftsmarkedet i Norge. Det fører oss tilbake til tydeligheten. Det skal ikke være noe tvil om det - det må man være tydelig på, sier han.

Hansen forteller at klarhet også var en del av grunnen til at de falt for Pitch som byrå. Han og Krag Ingul forteller at det har vært stor takhøyde og meningsutvekslinger under arbeidsprosessen.   

- Sånn er det når to miljøer som har ekstrem lidenskap for det man holder på med møtes. Da støter man på «positive konfrontasjoner» sier Krag Ingul.

Egne profiler:

Silje Linnerud Næss forteller at de vil profilere bankansatte som jobber tett på kundene i kampanjen.

Lite trondheimsbyrå fikk kjempeoppdrag på bordet: - En stresstest for å se om byrået fungerer eller ikke