Maverix tar premiepotten til Rikstoto i TV-avtale på nærmere 100 millioner

- Det er ikke en liten jobb akkurat, sier byråleder Linda Nordheim.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger og Tobias Fredø

TV-produksjonsoppdraget knyttet til hestesporten har vært i spill og det er reklame- og produksjonsselskapet Maverix som har fått tilslaget på avtalen. Sentral i forhandlingene skal den tidligere TV 2-direktøren Jan Ove Årsæther har stått. Årsæther er i dag partner og rådgiver i Maverix som han startet opp sammen med Linda Nordheim, Paal Tarjei Aasheim og Arne Hjeltnes.

- Målet med den nye avtalen for redaksjonelle innholdstjenester er å formidle trav og galopp i et nytt, bedre og bredere format enn hva det gjøres i dag, sier kommersiell direktør i Norsk Rikstoto, Andre Heibo-Tuverud, til Kampanje.

Han viser i dag travløpene på to egeneide kanaler som tilbys det trav- og galoppinteresserte publikummet i Norge. TV-kanalene distribueres både som en abonnementskanal som heter Rikstoto Direkte og hos Rikstoto.no.

- I dag blir det mye dobbelproduksjon ved at noen lager innhold for Rikstoto Direkte, mens andre lager innhold til Rikstoto.no. Ved å samle dette kan vi være mer effektive og sørge for at de gode historiene rundt de aktive to- og firbente kommer frem til de som er interessert. Det betyr at Rikstoto Direkte vil moderniseres og tilpasse seg det nye mediebildet ved at innholdet tas ut i flere kanaler, sier han.

- Hvor stor avtale er det?

- Vi kan dessverre ikke kommentere størrelsen på avtalen, men dette sikrer at vi får mer igjen for pengene vi legger inn i produksjonen. For oss i Rikstoto er det viktig å drifte effektivt, og det er denne avtalen et eksempel på, sier Tuverud.

- Blir blant våre største kunder

For Maverix, som skal dele på oppdraget med TV-produksjonselskapet Nep, så vil det bli en betydelig avtale. Etter det Kampanje har grunn til å tro ligger avtalen i størrelsesorden 50-100 millioner kroner og mest sannsynlig nærmere 100 millioner. 

- Jeg kan ikke uttale meg på størrelsesnivå, men Rikstoto blir blant våre største kunder, sier byråleder Linda Nordheim i Maverix.

Maverix-sjefen sier avtalen innebærer at byrået nå må bemanne opp.

- Vi er i gang med å lete og rekruttere talenter som kan være med på denne reisen, og ser at vi nok skal øke staben med rundt 15 årsverk, sier hun.

Totalt skal det produseres 420 TV-sendinger i året, eller rundt 3.000 timer og når Maverix kobles er det all grunn til å tro at Rikstoto også tenker å utvikle mer innhold utover bare travløpene.

- Det er ikke en liten jobb akkurat. Dette gjelder både nasjonale og internasjonale løp, som vi skal skape magiske øyeblikk av, samt alt som skjer i stallen og bak kulissene, sier hun.

Maverix hadde i 2021 en omsetning på rundt 40 millioner kroner. 

- Skal skape popstjerner i hestemiljøet

Langt tilbake i tid hadde travsporten tilgang på de store TV-kanalene, men i dag må på Rikstotos egen TV-kanal for å se innholdet.

- Når man ikke har distributører som NRK eller andre kringkastere, så må man være sitt eget mediehus. Det har Rikstoto gjort i flere år, og nå handler det om å videreutvikle det og gjøre det stort og interessant nok, sier hun.

Nordheim mener Maverix gjennom pitsjen raskt så at «hestesporten var en fantastisk skattekiste med historier.»

- Vi skal bygge profiler og skape litt popstjerner i hestemiljøet, det er kanskje en av de viktigste oppgavene ved siden av det å få frem sporten. Vi må jobbe for at folk får øyne opp for sporten igjen, sier hun.

Det er lenge siden travsporten ble vist på de store TV-kanalene, men seerne som er litt opp i årene vil kanskje huske enkelte hestenavn som var forbundet med sporten. Men med årene er nok navnene på de beste hestene ikke lenger en del av den norske felles hukommelse.

- Alle visste hvem Rex Rodney var, men det er ikke mange nordmenn utenfor hestemiljøene som kjenner like godt til dagens hesteprofiler. Det skal vi ta tilbake, sier Nordheim.

Maverix tar premiepotten til Rikstoto i TV-avtale på nærmere 100 millioner