Står bak kampanje om omstilling for Virke - rigget selv om byrået under koronakrisen

Byrået Something Good har brukt koronakrisen til å etablere ny satsing. - Skal pokker ta meg klare å stå gjennom en pandemi, sier byråleder.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

PR- og kommunikasjonsbyrået Something Good hadde tilbakelagt en omsetningsrekord på 12,4 millioner kroner og et resultat før skatt på 3,2 millioner da de gikk inn i 2020, men ble som resten av bransjen kastet rett inn i krisen i mars. Byråleder Mai-Bente Paulsen har sett seg nødt til å permittere ansatte i flere runder.

- Det har vært rimelig tøffe måneder, sier hun til Kampanje.

I tillegg til at flere av Something Goods kunder valgte å trappe ned aktivitetene sine under krisen, mistet de en av sine største kunder, Norgesenergi.

- Men samtidig har vi også hatt kunder som har større behov under krisen, som har trodd på oss og satset på oss. Det er vi innmari takknemlig for. Og det at vi våget å satse under en pandemi var en syretesten på at vi er et byrå med mot i brystet og rette folk på laget, sier Paulsen.

- Jeg opplever at jeg som byråleder har fått så sjukt mange voksenpoeng siden mars. Det er ikke lett å vite hvordan man skal manøvrere i dette, fordi ting er såpass uforutsigbart, legger hun til.

- Mange har blødd

Byrålederen har brukt krisetiden til å bygge opp en egen produksjonsenhet, og Virke er blant de første kundene de har produsert filmer for på egen hånd.

- Vi har hatt et ønske om å hjelpe kundene med å selv lage produksjoner som denne. Serien er en av de første som er produsert i sin helhet på huset og viser fem ulike ledere fra fem ulike bransjer. I tillegg til de fem hovedfilmene, ble det produsert en rekke taktiske uttak til sosiale medier, samt bannere og karuseller, sier kreativ leder Markus Lind.

I de nye filmene for Virke har de intervjuet ledere om hvordan de har håndtert koronakrisen.

- Mange bedrifter har blødd i den tiden vi har vært gjennom. Med denne kampanjen har vi et ønske om å dele erfaringer og finne ut mer om hvordan de ulike har håndtert situasjonen. Hva tenkte de når koronaen kom, hva har de gjort og hvordan ser de nå på fremtiden, er alle spørsmål vi har stilt. For det er ved å lære av andres erfaringer at vi kan ruste oss for fremtiden, forteller Inger Elisabeth Sagedal, direktør for marked og kommunikasjon i Virke.

Bedriftene Virke har snakket med forteller om frustrasjon, men også om hvordan de har snudd seg rundt for å omstille seg i en tid hvor alt har vært uforutsigbart.

- Det som gjør det personlig er jo at vi som gründerbyrå har virkelig fått kjenne på kroppen hvordan det er å stå gjennom en krise. Vi har blitt inspirert av å snakke med disse bedriftene og høre hvordan de har snudd seg rundt gjennom krisen. Vi har selv vært nødt til å se på hvordan vi kan jobbe annerledes og smartere i en tid som denne. Selv om man blir teppebombet med negative nyheter rundt resesjon og konkurser, er det også viktig å heve blikket og se at en krise kan by på nye muligheter, sier Paulsen.

Se teaseren for filmserien fra Virke her:

- Skal pokker ta meg klare å stå gjennom en pandemi

Selv var Mai-Bente Paulsen på Kypros for å feire byråets fireårsdag 8. mars i år. Reisen var en gave, men Paulsen skulle altså ikke være lenge i paradis før hun var i ferd med å bli stengt inne fordi grensene stengte.

- Da jeg kom hjem var det unntakstilstand, rett inn i karantene, avlyste produksjoner og kundemøter, og permitteringer. Det har vært tøffe tak.

Tanken om å gjøre filmproduksjoner i eget hus er ikke helt ny.

- Vi hadde tenkt på det i et par år, men dette fremprovoserte det, sier Paulsen.

- Noen blir rammet av frykt i krisetider, også kunder, men noen ganger er det er i krisetider man faktisk skal satse.  Det er jo det som kjennetegner en resesjon: man tør mindre, man bruker mindre penger og ansetter i mindre grad. Det er en psykologisk effekt av redsel. For vår del har vi tenkt at vi skal pokker ta meg klare å stå gjennom en pandemi. Det har vært alle mann på dekk.

Står bak kampanje om omstilling for Virke - rigget selv om byrået under koronakrisen