Vakthold, håndsprit og storslått reklame - slik blir Black Week for Power og Elkjøp

Skal ha «koronavakter» i varehusene på årets største kjøpefest. - Det blir naturligvis ikke som før.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Årets Black Friday nærmer seg med stormskritt. Fredag 27. november, dagen etter Thanksgiving i USA, går årets store kjøpefest av stabelen. Både Elkjøp og Power er klare for årets store handelsdag, og begge tjuvstarter festen med tilbud dagene før Black Friday, såkalt Black Week. 

Men begge elektronikkgigatene er forberedt på en annerledes uke, hvor koronakrisen legger føringene for kjøpefesten.

- Det er et spesielt år, og Black Week i år blir naturligvis ikke lik som årene før, sier merkevaresjef i Elkjøp Norge, Marius Klemo, til Kampanje.

Merkevaresjefen sier sikkerheten til deres kunder og deres ansatte er det aller viktigste for dem i tiden vi står i.

- Det vil også være aller høyeste prioritet i tiden vi nå går i møte med både Black Friday og julehandelen. Vi følger rådene fra myndighetene og tar alle smitteråd på høyeste alvor, sier Klemo.

Trygg på tiltak:

- Vi har fått erfaring som gjør at vi føler oss trygge på våre ytterligere tiltak innenfor årets Black Friday, sier merkevaresjef Marius Klemo i Elkjøp.

- Økt vakthold

Merkevaresjefen i Elkjøp sier de har høstet god erfaring med smitteverntiltakene som ble satt i gang våren og at de føler seg trygge på deres ytterligere tiltak under årets Black Friday.  

- Vi sprer tilbudene våre godt for å kunne fordele kundetrafikken jevnt utover våre åpningstider. For alle som besøker oss i denne perioden, legger vi til rette med utdeling av munnbind, håndsprit, økt vakthold for å hjelpe til med å opprettholde avstand og for å ha kontroll på antall mennesker inne i butikkene våre, sier Klemo.

Også hos Power tas det større grep i forkant av årets Black Friday. Power forteller at de vil ha korona-vakter tilstede på samtlige varehus. Vaktene skal dele ut antibac, minne om munnbind og avstandsregler, og passe på hvor mange personer som er inne i varehusene av gangen.

PR- og kommunikasjonssjef Siri Røhr-Staff i Power tror mange kommer til å møte opp fysisk i butikk.

- Vi har derfor egne folk som passer på at alle har på munnbind, spriter henter og holder avstand, så vi krysser fingrene for at dette skal foregå i sikre og rolige former, sier hun til Kampanje.

- Ekstra godt forberedet:

- I år er vi ekstra godt forberedt på å gi kundene tidenes Black Friday-tilbud, kombinert med en trygg, rask og enkel handel, sier PR- og kommunikasjonssjef Siri Røhr-Staff i Power.

Tar turen til verdensrommet

I forkant av Black Friday har de to konkurrentene laget to ganske ulike reklamefilmer. 

- Både vi i elektrobransjen og andre aktører i varehandelen kan nok si seg skyldig i å beskrive salgskampanjer som «den største noensinne». I år lurte vi på om vi kunne ta denne salgskommunikasjonen «på kornet» samtidig som vi får frem at, ja, også i år har vi gjort svært gode innkjøp til glede for kundene, sier Røhr-Staff i Power.

Power har nå sluppet kampanjefilmen «Probably the most powerful Black Friday on the planet», laget av Schjærven reklamebyrå og Clockwork. 

- Med glimt i øyet «legger vi litt ekstra power i det» og tar turen til den internasjonale romstasjonen, sier Røhr-Staff.

Se Power-reklamen her:


Elkjøp har på sin side valgt å fokusere på deres «klikk og hent»-tilbud og at handlingen skal være trygg å gjennomføre.

- For de av kundene våre som ønsker, kan man også benytte seg av «Klikk & Hent på parkeringsplassen», og få varene sine rett inn i bilen. I tillegg tilbyr vi LIVE shopping som gjør at man kan få rådgivning digitalt med en av våre medarbeidere i butikk, mens man er hjemme, sier Klemo i Elkjøp. 

Se Elkjøp-reklamen her:

Tror på vekst sammenlignet med tidligere år

- Tror dere Black Week vil vokse sammenlignet med i fjor, hvordan rigger dere for at flere vil handle på nett i år?

- I år er det sikkerheten i førersetet, uten tvil, sier Elkjøps merkevaresjef.

- Når det er sagt, tilsier både interne og eksterne prognoser at det vil bli vekst sammenlignet med tidligere år, fortsetter Klemo. 

Han sier at de har økt kapasiteten betydelig på deres hjemmeside for å kunne håndtere mer trafikk. 

- Blir det en digital kø inn til nettsiden?

- Vi velger også i år å ha klart en kø-løsning og venterom dersom dette blir nødvendig, for å kunne sikre at kundene våre får handlet produktene som er planlagt for, sier Klemo.

Les også: Elkjøp runder én million kundeklubb-medlemmer på under ett år

Powers PR- og kommunikasjonssjef tror også på vekst i år.

- Med tanke på Black Friday tror vi at besøks- og omsetningsøkningen på nett fortsetter med uforminsket styrke, sier Røhr-Staff.

- I fjor var vi blant de få aktørene som ikke hadde kapasitetsproblemer i nettbutikken, og vi skal klare å ta unna trafikken i år også selv med den forventede veksten, legger hun til.

Vakthold, håndsprit og storslått reklame - slik blir Black Week for Power og Elkjøp