Det har vært tøffe tider i eventbransjen etter at statsminister Erna Solberg og den norske regjeringen stengte ned store deler av landet i mars i år. For en hel eventindustri ble verden snudd på hodet med strenge regler for hvor mange mennesker man kunne samle på et offentlig arrangement. Det rammet også produksjonsselskapet Trippel-M som produserer arrangementer på oppdrag fra eventbyråene. Selskapet, som startet opp som et enkeltmannsselskap i Tønsberg i 2003, merket det umiddelbart på forretningene og måtte som de fleste andre norske i bransjen permittere.
Les også: Skred av korona-permitteringer i eventbransjen: - Det rammer oss fryktelig hardt
Over halvparten av de ansatte i Trippel-M ble permittert, men så tok det seg gradvis opp igjen.
- I dag har vi hentet alle tilbake i Trippel-M og ansatt 12 nye. I tillegg har vi hatt en mengde med frilansere inne. Det har vært vårt bidrag for å holde hjulene i gang under dugnaden, sier daglig leder og største eier i produksjonsselskapet Trippel-M Levende bilder, Ole-Andreas Løvland, til Kampanje.
Mange av de nyansatte har i Tippel-M nemlig begynt i et helt nytt selskap som heter Oslo Streamingsenter. Selskapet ble lansert før sommeren i år, etter at Løvland tok beslutningen om å bygge opp et selskap for å ta unna en stigende etterspørsel etter produksjon av digital kommunikasjon og overføringer via ny strømmeteknologi over nettet. Selskapet har i dag også kontorer i Gamlebyen i Oslo og nye studioer i Oslo Spektrum.
- Vi satte opp Oslo Streamingsenter som et resultat av koronakrisen. Vi turte å satse fordi vi var overbevist om at dette kom til å være en mediekanal vi kom til å jobbe mye med fremover. Som mennesker har vi endret oss med tanke på nye brukervaner. Vi kommer ikke til å reise like mye og vi blir kanskje litt mer nervøse som mennesker. Jeg tror det blir lenge til vi er tilbake en eller annen form for normalsituasjon igjen, kanskje ikke før 2022, sier Løvland.
Løsningen for en hardt presset eventindustri skulle kjapt vise seg å være og produsere digitale sendinger og arrangere digitale konferanser.
Les også: Fortvilte event-topper bønnfaller Oslo-byrådet: - Det er så urimelig at det ikke kan stemme