Som Kampanje tidligere har skrevet, har det vært rift om Universitetet i Oslos (UiO) nye rammeavtaler for strategi, reklame, mediekjøp og innholdsproduksjon. Universitetet sendte tidligere i år avtaler i fire kategorier med en totalverdi på mellom 25 og 30 millioner kroner ut på anbud.
Totalt 34 byråer har levert tilbud på én eller flere av kontraktene og alle som har blitt kvalifisert - hele 33 av dem - har kvalifisert og blitt invitert til casepresentasjon og deretter blitt evaluert av universitetet. Nå er det klart at det er Pol, Gambit, Boldt, Try Opt, Både Og, Red Ant og Newslab som skal dele på oppdragene.
- Vi er først og fremst glad for at interessen er høy. Til sammenligning fikk vi fire tilbud da vi utlyste tilsvarende konkurranse sist, sier avdelingsdirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved UiO, Berit Kolberg Rossiné,
Omfanget av anbudskonkurransen har utløst kritikk fra advokat Tore Frellumstad i Abelia, foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter i NHO.
- Denne anskaffelsen er etter mitt syn et eksempel på at man får unødvendig høye transaksjonskostnader. Til tross for at verdien av anskaffelsen til sammen kan komme opp i 25-30 millioner, forsvarer det nødvendigvis ikke en slik tilnærming, har Frellumstad tidligere sagt til Kampanje.
Men UiO tar ikke selvkritikk.
- Vi har gjort dette for å få best mulig vurdering av de gode kandidatene og hvem som ønsker å satse på oss. Vi tok jo litt feil på hvor mange tilbud vi skulle få, men vi synes det er viktig at alle får en reell sjanse til å vise seg frem, sier avdelingsdirektør Kolberg Rossiné ved UiO.
Spesielt når det gjelder kategorien for innholdsproduksjon, har det vært viktig, mener Kolberg Rossiné.
- Vi ønsker et bredt utvalg av byråer sånn at flere kan få en sjanse, og ikke bare de store kommuniksjonsbyråene. Og vi har ikke kjedet oss i denne prosessen, det har vært utrolig spennende. Dette er en mye bedre posisjon å være i enn å ha et fåtall byråer som du tenker; «jaja, vi får ta dem da, det var ingen andre som ville jobbe med oss oss». Nå har vi valgt de beste, sier hun.
Kolberg Rossiné understreker at de ikke har bedt om ferdige løsninger, men skisser.
- Vi har vektlagt hvordan de viser at de jobber, hvilken kompetanse de har og hvordan de ser for seg en løsning. Vi har ikke valgt en ferdig løsning, den må vi jobbe ut sammen med de utvalgte byråene på de oppgavene vi får fremover.